Cuti

Cuti yang tak tau nak buat ape. Bosan dah ni. Rase nak tengok wayang cite Mission Impossible.

Ade satu menda yang agak menarik. Salu orang buat urusan jual-beli banyak pakai Mudah.my, sekarang dah ade Diskaun.my. Menarik sebab buat mase ni iklan free.

Sape rase nak beli Cessna RF, leh la contact. hehe.


http://engineering-joke.blogspot.com

BACE LAGI...

Engineering joke: Women = Problem

Engineering joke: Women = Problem

BACE LAGI...

Things to do today

1. Wake up
2. Survive
3. Go back to bed

sigh..

BACE LAGI...

1whp.net



Cara-cara mendaftar:

Taip SMS mengikut format di bawah: 
APP#Full Name#NRIC/Passport No#Full Address 

contoh sms: 
APP#ali bin abu#731224145269#no.1 jln 1, tmn satu 11111, kuala lumpur 

Hantar ke server 0126780470 

Tunggu SMS "welcome" 

Selepas menerima SMS "welcome", aktifkan akaun anda dengan membuat pembayaran RM55 

ke akaun 

CIMB - 08070001094208 
(MOHD AFIF SALAMI) 

(jika anda menggunakan online banking, Cimbclicks sila masukkan email ini ketika membuat bayaran afif86@yahoo.com) 

Selepas bank in, sila SMS ke 019-6339691 

NAMA, NO ID, TARIKH & MASA TRANSAKSI 

Akaun anda akan diaktifkan dalam masa 24 jam 

BACE LAGI...

Program affiliate berkembang maju

Nampaknye program affiliate yang baru saye try ni menampakkan kemajuan. Baru hari ke-10 income dah mencecah RM343.00. Pada sapa yang berminat, cuma:


SMS APP#Nama_Anda#No_IC#Alamat_Penuh
dan hantar ke 012-6780470


Pastu forward SMS yang server dah reply ke 019-6339691


Latest income

Mudah. Yuran pendaftaran cuma RM55.00.


Cuba la ape lagi...

BACE LAGI...

1 World Hand Phone




BACE LAGI...

Budak Gemuk




BACE LAGI...

Jejang-jejang


Sorang lagi Hero dah keluar. Haritu Aisar Faith, sekarang beliau dah ade geng, Eirfan Affiq, dua-dua nama canggih. 


Tahniah la buat baby berdua sebab kua same-same geng. 


Nak up sket gambar diorang ni, tengok sape lagi kuat.

Aisar Faith

Eirfan Affiq

BACE LAGI...

www.1whp.net



BACE LAGI...

Sensorang

Boring lah pulak seharian dok rumah sensorang, isteri pergi keje. Nak tunggu dia balik je ni, sebab nak balik kampung tengok Aisar.

Baba Aisar kate Aisar dah besa, yeke? Tak saba nak tengok die pakai bagu harimau. Haritu pergi Jusco jumpe baju harimau comel terus beli.

G Cameron aritu pun ade belikan jugak topi stroberi, abis la budak tu kene gaye macam-macam. Dengar pagi tadi adik ipar pulak dah sakit, nampaknye tahun ni dapat 2 org anak buah. Tahun depan dapat lagi sorang plus anak sendiri, ramai la budak kecik kat rumah.


[Up gambar Aisar satu]

Tak sabar la pulak nak g main-main ngan budak kecik.hehe..k la, nak kemas barang.


p/s: www.1whp.net

BACE LAGI...

Cameron

Salam,

Dah balik dari Cameron yang sejuk betol. Pas rasenye 3 or 4 kali pegi Cameron, kali ni punye honeymoon baru dapat rase version yang paling sejuk tahap Gaban.

Check in pulak kat chalet atas bukit, extra sejuk sampai tak larat nak keluar bilik. Tunggu malam jela sebab nak jalan-jalan kat pasar malam. Bile sejuk, perut lapa, sepanjang kat pasa malam tu makan je keje, paling bes dapat jagung mutiara bakar dari pakcik topi koboi, rugi sape pegi tapi tak rase.

Hari ni cuti, tapi isteri keje. Beliau tak memandu semalam jadi beliau larat pergi keje. Saye memandu jadi saye tak larat. Alasan baik punye.

Tapi pergi Cameron weekend+cuti sekolah adalah sangat mendugakan. Nasihat saye jangan pergi Cameron time-time macam ni. Orang sangat ramai, berpusu-pusu pergi beli sayur, sume nak booking hotel sampai hotel fully booked, sume nak bawak kereta kat jalan Cameron sampai jalan jem sepanjang-panjangnye dan macam-macam lagi lah.

Tapi alhamdulillah kitorang selamat dari jem yang melampau n dapat jugak la beli sayur walaupun saye tak makan sayur. Mak mertua saye ckp "tak makan sayur ke?wat penat je g beli semalam". Ok, memang penat pergi beli sayur semalam, hehe.

Nak upload gambar tapi brukband ni cam selow sket... Ni jela sekeping yang larat diupload, tu pun makan mase yang lame tak hingat.



Mase ni kat pasar pagi, beli sayur, stroberi and sambung makan jagung. Makan stroberi kat Cameron takde la bes sangat cam makan jagung. So pasni kalo g Cameron orang tanye watpe, jawapan terbaik adalah sebab nak makan jagung.

Minum teh panas adalah kewajipan juga kalo ke sana, tapi memandangkan teh kat Cameron Bharat Tea tu tak sedap, so malas nak cite. Kalo tau, awal-awal dah g kat ladang Boh, lagi bes.

Emm, tengok kat gambar ni,perut cik isteri cam dah besa bukan?hahaha, gud-gud, ade perkembangan.

Semoga baby hepi dapat pergi jalan-jalan kat tempat sejuk, sure keluar nanti rupe cam omputeh. Sekian.

BACE LAGI...

Cerita Hari Jumaat

Salam Bahagia..

Baru sampai rumah lepas menjalankan aktiviti yang boleh tahan penatnye. Hari ni cuti, sok insyaallah nak bawak isteri pergi sambung honeymoon.

Pas semayang Jumaat tadi kene pegi jumpa Gyne kat Colombia Hospital - tengok baby dah besa ke belum. Alhamdulillah dah besa, cukup sifat dan sihat. Harap sume berita baik tu akan berterusan sampai la hari kelahiran nanti. Tapi hari ni jumpe gyne lain, bukan gyne yang salu jumpe tu pasal skg masih mencari-cari mane yang bersesuaian dan berpatutan.

Pas setel check-up (lame tu, 2 jam yang menduga), jalan-jalan pulak kat Jusco memandangkan lamenye tak g sane. Ade plan nak tengok Ombak Rindu lah konon, maklum lah isteri yang berlakon, tapi tak jadi. Isteri pergi mengabihkan duit bersoping ape yang patot sampai lapa.

Pas lapa, stop soping and pergi makan mekdi. Cerita makan mekdi, sebenarnye dah 2 kali berturut-turut dalam mase seminggu melantak Beef Prosperity - tapi memandangkan kelazatan dan kelembutan daging disalut dgn sos lada hitam tu yang wat hati salu tak tenteram duduk.

Camtu lah, balik amik kain baju sikit-sikit sebab esok nak berjalan jauh. Tapi sampai sekarang belum packing lagi - isteri mane ni? Esok pagi-pagi buta nak pergi Cameron. Sebab nak makan jagung mutiara dengan stoberi. Harap sejuk la kat sane, ade plak Cameron panas ye tak?

p/s: dah tau baby boy ke baby girl, hehe.
p/s/2: rindu kat Aisar, anak buah pertama yang sangat-sangat comet dah gebu.


BACE LAGI...

Peminat


Ni peminat setia blog saye ke???hahaha

BACE LAGI...

Loya

Pening, loya, muntah-muntah, sakit perut....macam-macam la perasaan sekarang ni. Tapi bukan perasaan saye la, isteri saye yang mabuk-mabuk. Kesian kat die. Hope die cepat sihat.

Perasaan saye cume pening-pening sket je n perlukan sedikit rest. Esok nak turun Shah Alam tgk orang berkubang dalam lumpur. Seminggu company tutup tapi kene keje cam biasa,keje plak banyak luar biasa, cam 4 org punya kerja. Patot-patot kene gaji rm14 ribu baru cukup.

Tapi bersyukur jela. Pasni kene kerja keras cket sebab baby yang bakal nak lahir ni kene kuat minum susu, kuat berak kene beli pampers, baju nak yang canggih-canggih. Semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah.

Sekarang ni banyak menghabiskan masa buat kerja-kerja suri rumah memandangkan isteri tak berkeupayaan. Tapi pas die dah ok nak pass kat die balik, hehe..

Teringin nak g makan angin plak, best kalo dpt g tempat sejuk, wife teringin nak g Cameron. Cepat sihat cepat kite g sane, hope sebulan dua lagi pasni beliau sihat, dpt g jejalan lagi.

Em, tu jelah, jam nak kul11.55pm, mase untuk tidur. Nak bangun awal makan kenduri.

BACE LAGI...

Boikot ke tak boikot?

Utusan Malaysia Online - Terkini

Ni memang tak patut...ni nak boikot FAM ni.....

BACE LAGI...

Paintball

Mase main Paintball kat Tampin. Not bad la for first try, pasni leh try lagi.







BACE LAGI...

Honeymoon: Singapore Part 1






BACE LAGI...

Honeymoon: Genting & Bkt Tinggi





BACE LAGI...

Honeymoon: Krabi










BACE LAGI...

ahli baru...

salam...
lame tidak menaip untuk mengupdate blog,upload gambar je. tapi ptg ni saje nak menaip sementara nak tunggu masuk kerja. alhamdulillah, lepas 3 bulan kawin, sekarang mase menunggu ahli baru dalam keluaga pulak, umur die dah 6 minggu lebih.

rase excited pulak tunggu beliau lahir,padahal lambat je lagi. macam2 preparation nak buat,nak belikan baju yang comel2.

sekarang ni wife kesayangan ngah mabuk2, kesian tengok die,xpela,nak dpt baby comel memang byk dugaannye,hehehe. hope xlame la,nanti kalo dah sihat bleh g jalan2.

kat bwh ni gambar baby dlm rahim mama die, dah besa dah, ade la besa kacang,hehe.


gambar yang kat bawah ni pulak adalah gambar mase mule2 tau wife pregnant. yang dot hitam tu la baby kitorang, comel bukan? haha, xnampak pape pun. cume gambar yang kat atas tu je y ade response, degupan jantung dah ade.

k la, tu jela kot. hope wife tersayang tabah dan sabar jadi ibu mengandung.sure penat n sakit. jangan mengidam macam2 sgt,nnti papa baby lagi bertambah pening,hehe...

take care dear. **lots of love**

BACE LAGI...

Majlis Bertandang












BACE LAGI...