bangun pagi-pagi utk jadi sihat

Saya bangun pagi-pagi untuk jadi sihat..

Assalamualaikum..

Bajet bangun pagi utk jadi sihat tapi saye makan kat Mekdi ngan Cik Tunang sambil gadoh2. Terus tambah kolestrol dlm badan. Sebab minum air kopi sedap die, saye terus xpat tido.

Balik rumah basuh bumper sebab plan pagi ni nak tukar bumper kete, semak la bumper sekarang asik mencium jalan raya. Duit dah semakin berkurangan, konfem xsampai lagi 23hb dah abis.

P/S: xsaba plak rase nak g family day kat PD ujung minggu ni nanti.

BACE LAGI...

Hari cuti saye

Lame xmengarut. Assalamualaikum.

Sudah beberapa minggu bertapa dalam kilang, sampai xde mase nak bermanje dengan blog. Manjang cuti je g tengok wayang, cite terbaru Narnia, tapi byk watak dah lupe sbb da tggal lame cite yang dulu. Previously, ade la tgk Ngangkung yang kelakar giler. Pasni plan nak tgk Hantu Mak Limah plak.

Cik tunang ajak pegi Petrosains Selasa ni kalo belum masuk keje lagi la. Gara-gara Cik Selvi pergi India jadi saye kene jage budak2 die dengan rela hati. Lalu saye tinggalkan cik saye sorang2 lah utk 3 minggu mendatang ni, oh! Mungkin dua minggu saje.

Sekarang sedang mengecount hari utk menuju ke tahun baru. ahun baru Islam dah start lah.Thn omputeh je lum lagi. Jadi berazam secara bersungguh2. Azam saye menti dicapai paling lewat bulan 6. Kalo x, pancung kepala.hehe.

Boring betul lah malam ni, tggu bola je. Esok nak pegi cantekkan kete. Kete saye dah rupa kete cacat je skg ni,cian die.

Ok lah, xperlu tulis panjang2, nanti terlampau banyak xlarat nak bace, hehehe...

BACE LAGI...

raya 2010 yang tak sempat upload..



BACE LAGI...

teringin makan.....


Salam,

Mak masak rendang Tok, buleh bawak pegi keje petang ni. Minggu ni start keje malam pulak, 4 ari pastu cuti lagi. Cik tunang ajak makan kerang, tapi rasenyer kerang paling sedap adalah dekat Melaka, tapi saye rase cam nak pegi Bagan Lalang. Gaduh la..

18/19 Dec 2010 mak ajak pegi Family Day dekat PD, mak kate sewa 2 bijik banglo siap ade sukaneka dengan karoke ngan segala macam aktiviti. Tapi saye keje pada hari kejadian. Cam xmungkin cuti approve mase tu ngan kene tukar shift lagi, hmm..cam xde harapan jek.

Cuti minggu ni saye balik kampung, sangat best sebab dapat makan. Idup saye dipenuhi dengan aktiviti makan. Makan....Makan....Makan..

Makan...
:
:
:
:
:
Makan...
:
:
Makan...............

BACE LAGI...

Harini MC pulak

Salam..
Baru sampai kampung, kelaparan sebab hari ni seharian xmakan. Hari ni saye MC, sebab saye rase nak demam n xlarat g keje. Pas je makan nasik lemak pagi tadi, terus membuta xhengat, makan sume dah xde dlm fikiran lagi.

Bangun petang, tengok TV cket sampai boring, tunggu cik tunang balik keja. Lame je mase berlalu, kalo keje, bayangkan la 12 jam mengadap wafers, operator, bos dan antu cina dan sebagainyer.

Plan nak kua makan kerang kat semban xjadi kenyataan sbb beliau xlarat kua, so sy amik keputusan makan kat kg la, lgpun mak masak gulai udang mlm ni, sure sedap. memang sedap pn, mkn siap bertambah2 mlm ni, dah penat makan guling2 tengok fesbuk pulak.

Gaji dah dapat, tolak utang, saving, bil and sewa gumah, ade la dlm RM500 tinggal ntuk belanje bulan ni, tiap2 bulan belanje RM500, bile mase plak nak bershopping?xde lah, nak bershopping mintak rakan2 belanje lah.

Wayang ade cite bes (agaknye best la), ngangkung ngan cite Rapunzel. Rase nak g tgk je minggu ni, tapi keje malam pulak, kne fikir2kan lah. Bosan la arini, nak sambung tido lagi. selamat malam.

BACE LAGI...

Aidiladha

Salam semua....


Tinggal sehari lagi sebelum menjelang Aidiladha, tp saye masih berada jauh di perantauan, Senawang...aikk?? Ok lah, tgh boring xde wat pape, boleh la nak mengarut2, sebab kompius sudah, acik nak kojo potang tapi pagi2 buto dah tejago...

Semalam aktiviti sgt menarik, tido:tgk tv:tido:tgk tv...tu jelan yang termampu. Malam tadi pegi KLIA pegi jeput budak gemok pulang dari Jakarta. Tatau ade ole2 dari sane utk saye ke x, hehehe.... Dgn perasaan lapa sbb xsempat makan, pegi kedai sume dah tutup,maklum la dah pkul12 tgh malam, pocong Rembau dah mula berkeliaran.

Sebbek pusing2 Semban Jaya jumpe satu kedai bukak lalu order nasik goreng kg, mkn kat gumah sambil tgk AV vs MU. MU looser sebbek xkalah. Pas mkn xkn nak bersenam pulak,jadi tido la sampai ke pagi.

Bangun tido tengok cermin, bulat ke sy arini? Xbulat lah, sy menten kurus. Saye xkuat makan pun. Hurm... Malam ni org takbir raye, masak lomang ngan rendang, kuah kacang ngan nasik impit, sy stil kene mengadap wafers, apakah?

Ok lah, sayu pulak, sok pagi2 buta bertekad balik kampung, tlg gosok baju raye saye!!!

Selamat menyambut Aidiladha, selamat menjalankan ibadah Qurban. Wassalam.

BACE LAGI...

sweet memory......


[sweet memory]


[i love u forever]


[gambar ceria]


[ikatan cinta terpatri]

BACE LAGI...

Thanks.......

Thanks a lot pade yang datang tadi, rasenyer xramai yang datang pon, cume pasangan bahagia Cik Sekda n En Izzat je. Lain2 cume family kedua-dua belah pihak. Lega sudah, penat buat preparation, akhirnye sume setel, berjalan lancar and sekikit babak romantik oleh abg kameraman. Oh, gambar belum dapat upload sebab abg kameraman sedang edit supaya gambar saye menjadi bertambah kacak.

Kawan2 yang dikasihi, mintak maaf sbb xde buat announcement or jemputan, al-maklum la kecil-kecilan and focus kami hanya nak meraikan dengan family terdekat. Lain la mase kawen, Insyaallah anda sume dijemput, xlupe pnye, hehe..


Pape pon, sila lah oakan kebahagiaan kami, moga dapat mengharungi saat-saat penuh cabaran ni dengan cekal. Buat sume yang wish arini, thanks a lot. Idea kurang mencurah2 sebab telampau banyak makan gulai tempoyak uwan kulu. sodap betol, makan sampai menjilat jari, sebbek xjilat jari kaki skali.

pasni, ntuk org yang belum lagi tu, cepat2 join the club ok?haha.. ok la, sejuk2 ni sedap dok dlm selimut, senang nak terlelap, xleh wat banyak bergerak, saye ular kekenyangan, haha.

sekian..

BACE LAGI...

teka-teki

Assalamualaikum....
Mood raye masih de lagi ni, sampaikan waktu bekerja 3 ari yang lepas ibarat suatu penyiksaan dengan maca2 masalah kat dalam kilang tu.. Tapi xpela, yang penting gaji masuk. Pas beraye keliling n9 aritu, ade gak mini raye kat area somban. Tapi pegi 2 rumah jela iaiu rumah cik Aja dan cik Wanik. Pastu ade gak g mkn nasik minyak bersamaan dgn choc indulgence kat umah Farhana.

Tapi yang penting g beraye kat rumah bakal ehem-ehem.. Makan laksa lagi. Ahad lepas ari yang plg bermakna setakat ni, tapi biar la ia jd teka-teki buat mase ni. Alhamdulillah semua berjalan lancar, tanpa halangan. Harap step seterusnye pn akan berjalan lancar dengan berkat Allah swt.

Esok bos suruh masuk OT pulak, walaupun malas, layan jela..xlarat t balik awal la jawabnye. Boring la plak update blog pkai BB ni, ssh nak upload gambar, hehehe. Pape pune mase terhupdate la blog ni dgn semulajadinya. Sekian la ye.

BACE LAGI...

dah raye dah...

Sedar-sedar dah raye, rase baru je lg buat posting raye yang thn lepas tu, hehe. Dan sepanjang 1 tahun tu terlalu byk la kisah pahit manis masam masin dan sbgainye berlaku,sampai ilg igtan dah kalo nak di tulis kat blog yang dah berkarat ni. Rakan-rakan sibuk berblog,kesian dah xpat tgk update baru2. Hehehe...

Di kesempatan ni gak saye nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri, mohon maaf zahir batin sbb byk buat slh,tsalah kate termakan harta, terjeling mata, tersepak,terbuli, dan byk lagi lah, mintak diampunkan....

Nak hupdate psl diri sndri, xbyk y berubah pn lah,same je cam dulu. Cume skg dah matang cket kot,hahaha. TQ kat sume yang dtg rumah raye aritu, mintak maaf sambal ayam xcukup,korang datang rmai sgt,hahaha.

Ok lah, nanti tulis lagi. Babai.

BACE LAGI...