Salam Aidilfitri

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin......

Assalamualaikum semua pembaca budiman. Tak sempat nak update post raye sebab terlampau busy dan capaian internet di kampung sangat tak memberangsangkan. buek poning kepalo plak!

Figura 1: Gambar Keluarga saya [sila abaikan bendera pas tu]

Raya tahun ni cam ala kadar saje, dengan baju melayu johor tahun lepas jek pakai balik, dah senteng dah, haha. Lebih kurang cam tahun-tahun sudah gak, aktiviti raye mmg jarang berubah. Pas sarapan pagi raya kat umah, balik kampung semayang raya kat sane. Sempat jugak la begambar kat masjid, tapi gambar tu tak dapat upload la plak, bagi membuktikan tahun ni saye g semayang raye, hehe.

Figura 2: Gambar Bersama Atok dan Uwan

Pas beraya ngan Uwan and Atok [duit raya RM10 tu memang konfirm lah tiap-tiap tahun], sempat gak bergambar sket, tak banyak sangat pon, bile pegi beraye umah uwan belah abah plak tak de da amik gambar, tak larat da, hehe. Pastu cam biase la raye umah-umah sedara kat kampung tu, and last umah pegi umah atok uru ngaji dekat ngan rumah.

Figura 3: Sama seperti di atas

Malam biase tak kua raye pon sebab orang datang raye umah, pas sorang, sorang, last2 xjadi kua raye. Dah tu ade plak orang datang merisik Kaklong dari Jelebu, dah la salah cincin, lawak jek. Pape pon, korang berdua ekor dah kawen nnti, senang idup den plak buleh kawen, hahaha.

p/s: Sudah dekat mahu masuk kerja, waa, msti tak cukup tido dah!!

BACE LAGI...

Buka Puasa ngan hos 3R

Salam semua. Masih awal Ramadhan, hope tak ada sapa-sapa yang dah lompong puasenyer, haha. Jadi, rajin-rajin lah puase ye?

Figura 1: Depan lobby RED Communications

Jumaat lepas bersamaan 28 Ogos 2009, 3R dah menjemput saye berbuka puasa kat lobby Red Communications, PJ. Jadi saye ngan ala-ala nak g beraye pon pegi siap berbaju melayu johor, dan rase agak poyo mase tu.

Figura 2: Kire gambar suasana lah ni

Jadi tentatif bermula seawal jam 6.30 ptg, register dan berkenal-kenal ngan diowg.

Figura 3: Dengan Rafidah kat atas stage

Pas siap ucapan alu-aluan pengacara 3R, kitorang melantak la tahap gaban pas masuk waktu berbuka. Yang peliknye pompuan-pompuan sume mkn byk giler, laki mkn sket jek. Baru tau camtu keadaan sebenar, huhu.

Figura 4: Dengan artis jemputan mlm tu, Ezlynn

Pas abis mkn-mkn, leh la wt aktiviti sndri cam solat dsb. Pastu ucapan Datin Seri Paduka Marina Mahathir, dan diteruskan ngan persembahan lagu raya Ezlynn. Dah abis tu, sesi amik-amik gambar plak, then dah bley balik.

Figura 5: Semeja ngan diorang ni, kenal time tu lah!

Tak lama pon, dlm kul 10.00 mlm dah setel sume. Pape pon buke puase ngan diowg best, nak-nak ade lak sorang prof sengal yang sek memekak jek kat sane.

p/s: Ade lagi gambar-gambar lain, nanti kalo senang-senang upload lagi, atau tgk kat Facebook saye. PEACE!!


BACE LAGI...