Post puasa lagi

Salam Ramadhan..

Ade pulak yang request, update blog ni, sebab ade yang dah rindu nak bace [hehehe]. Takde modal la nak tulis. Yang ade, adalah rase kelaparan yang amat sangat disaat waktu berbuka dah makin dekat ni.

Hari ni cume busy kemas rumah je [watak cam akan dipertikai ramai, tapi mmg betol, saye sangat rajin hari ini]. Pastu pergi kota Bahau, kota la sangat kn? Kunun-kunun adek mahu jadi polis, so dengan bangganya tadi hantar die pegi amik borang. Last-last tak dapat pasal umur belum cukup [tak cukup 5 hari pon polis mahu berkira??].

Yang paling terduga, kene ulang-alik 2 kali sebab tertinggal slip SPM beliau. Sudahnye tak dapat pon, bengkek jek. Akibatnya, rambut menjadi mangsa, sudah potong pendek kat kedai babu tadi.

Eh?dah nak buke dah, mak masak gulai udang ngan rebung,tak saba lah!!

BACE LAGI...

Salam Ramadhan

Salam Ramadan Al-Mubarak kepada rakan-rakan blogger dan semua umat Islam seluruh dunia.

Lame dah tak update blog ni, sampai ade pulak yang tanye sudah tak mahu jadi blogger lagi kah? Sebenarnya mahu, cuma masa dan kelapangan tu tak ada sangat, di selangi dengan ketiadaan idea yang dulu agak mencurah-curah.

Ni bile da sempat, boleh lah saye memberi sedikit-sebanyak pesanan, Selamat Berpuasa kepada semua, jangan ponteng-ponteng puasa [kecuali wanita yang sudah sampai waktunya lah]. Satu lagi, rajin-rajin lah pergi sembahyang terawih ye?

Sekarang ni takde pe sangat nak cite, sume pon same jek. Ade la beberapa projek yang sedang saye lakukan. Cuma agak susah nak access internet kat kampung, maka jaranglah update blog, haha.

Lagi satu, saye ade jumpe satu website yang agak menarik. Kalo ade sape-sape berminat sila la tekan link ini ok?

Tu jelah, jaga-diri elok-elok di bulan puasa ni, nnti sakit kang kot tak raye. Pakai topeng kalo g pasar Ramadan tu, bukan saye cakap, Tun Mahathir cakap, ikut jela.

Lapar lah!!

BACE LAGI...

tiada tajuk

Dalam pada tengah rilek-rilek time panas ni, tibe-tibe terjumpa gambar lame mase kecik-kecik dulu. Kang kalo cakap comel kang, korang kate saye perasan plak, tapi memang comel lah [hahahaha]


[Ni gambar dengan arwah abah, tak ingat la bile]


[Gambar ni mase kat Sabah dulu]

BACE LAGI...