KL Tower Indie Fest (Part 2) 2009



BACE LAGI...

baju untuk budak bujang

BACE LAGI...

EPL fixtures 2009/10

Klik gambar rajah untuk tumbesaran

BACE LAGI...

bachelor party


[Jagoan-jagoan Malaya senget, yang best punye ahli tiada dalam gambar, low profile]

KUALA LUMPUR - Tanggal 13 Jun 2009 yang lalu, satu aktiviti berjaya dijalankan oleh 4 orang wira, tapi saye wira sejati la, diorang bertiga kat atas tu gay. Bachelor party ni diadakan di rumah kakak Jaah, sebab kakak die takde kat umah. Banyak aktiviti berjaya dijalankan dengan jayanya, walau bagaimana pun, pelbagai aral dan rintangan tetap perlu ditempuhi di sebalik kejayaan itu.

PERISTIWA 1

Agenda makan malam Lamb Chop dan side order yang lain, sonok dan best [gambar sila lihat di bawah].....

TAPI

.....2 ekor budak kat atas tu datang lambat giler dan tak dpt makan sesame, kesimpulannye, korang memang gay.

Figura 1: Ayam Goreng Spicy

Figura 2: Lamb Chop jenama Jaah

Figura 3: Set makanan malam kejadian

PERISTIWA 2

Selepas ketibaan 2 gay terhormat tersebut, aktiviti bertukar-tukar pandangan seketika, memandangkan malam sudah agak lewat, banyak aktiviti terpaksa dibatalkan, dan pembatalan tersebut bukat salah saye satu pon, tetap salah korang....

TAPI

.....pandangan yang ditukarkan tu sangat pelik dan cume mereka saja yang paham, saye pon tak paham. Bagusnye amalan sistem barter ni masih diamalkan. Kalo sape bace tapi tak paham, nasib korang lah!

PERISTIWA 3

Lepak kat Hartamas, minum-minum, shisya-shisya dan usya-usya sambil berbincang trip ke Bandung. Tapi rasenye takde sangat pon rasenye perbincangan itu, lebih kepada saling mengutuk antara satu sama yang lain.

Sebelum tu jugak, anta Addi balik umah die jap amik PS2, tapi yang peliknyer, beliau terpakse berlari-lari anak melalui belakang rumah beliau kerana takut bapak beliau perasan. Nampaknye Addi takut bapak, hahahaha.....

TAPI

.....nasib agak malang sebab kete saye pnye side mirror dilanggar oleh orang yang tidak berperikemanusiaan, atau dalam bahasa mudahnye adalah "demon". Nak lagi khabar buruk? Tak dapat parking kete kat parking lot condo sebab takde pas masuk, dan pas puas bergaduh ngan pakgad, kitorang menapak secara kawad kaki naik ke atas.

PERISTIWA 4

Memandangkan aktiviti belum tamat, agenda main PES 2009 dimulakan. Di samping itu, aktiviti-aktiviti selingan turut diadakan untuk memeriahkan suasana.....

TAPI

.....saye berjaya kalahkan Kalos yang kerek lagi gay tu dalam semua perlawanan [kecuali yang last tu, sebab bagi can, penalti bley la]

PERISTIWA 5

Pagi-pagi kul8 buang tebiat mandi swimming pool secara trio.....

TAPI

.....aktiviti tu la yang menjadi penyebab utama saye demam arini, aduh.

PERISTIWA 6

Pas bersiap-siap, mandi, kemas baju dan sebagainye, kitorang keluar ke Jabatan Imigresen Malaysia, nak buat pasport, maklumlah, nak ke Bandung kan, hehe.....

TAPI

.....malang masih kembali menjelma sebab tak dapat buat jugak atas masalah yang tak dapat dielakkan, see? Masih ade halangan.

PERISTIWA 7

Pas breakfast siap-siap, kembali ke condo, sambung main PS2, kemas-kemas umah, barang dan segalanya dan bersedia untuk pulang.....

TAPI

"Weh, boxer aku mane?" Kata Addi dengan nada yang agak curious.

"Ade tersangkut kat level 13A" kate saye ngan nada sempoi dan sedikit bongkak.


Tanpa minuman Ayam Brands yang Dafi [Baeeeek Punyeee..] promosikan tu, kami berusaha jugak dapatkan boxer beliau, kerana khabarnye nilai boxer tu amat tinggi di pasaran.

Bermodalkan kegagalan diperingkat awal, kesungguhan, rasa ingin mencuba dan tak pernah mengenal erti putus asa, kami berjaya memperoleh semula boxer tersebut. Bahan perencah cuma tali, hinger, jarum dan musking tape. Kejayaan pasti milik kita.

PERISTIWA TERAKHIR

"Jom la g makan dulu, lapa dowh"skali lagi Addi bersuara.

Jadi kami pergi makan dulu. Lokasi? Leha Kelfood. Peh, nampak enak kedai ni, Kelfood la katekan.....

TAPI

.....nasi+ikan keli+kentang dipotong dadu+secebis sambal belacan+teh o ais limau= RM8.50. Rakan-rakan pembaca, mari kita sama-sama banned Leha Kelfood sebab mahal tahap cekik darah!

Selesai makan-makan, kami pon pulang ke rumah masing-masing. Serta tido tak ingat dunia akibat kepenatan yang sungguh melampau.

Sekian.

Dilaporkan oleh Tan Sri Afif.

Ditaja secara esklusif oleh Ayam Brands dan Leha Kelfood.

BACE LAGI...

personaliti tan sri afif

Tadi bile bace-bace blog Raihan, ternampak pulak personaliti orang ikut bulan kelahiran. Saye lahir bulan Mac, so bile bace-bace, ade gak yang kene, paling penting banyak yang kene dari yang tak kene la. Tak caye? Sila bace fakta di bawah!

MAC

* Berpesonaliti menarik dan menawan. [tu dah semestinyer, menawan saye da 'boom]

* Mudah didampingi. [juga sgt tepat, kalo korang rase tak tepat, korang jgn dekat ngan saye, sbb korang mesti budak busuk]

* Sangat pemalu dan pemendam rasa. [aww,pemalu la i ni, saye mmg pemalu kat org yang baru kenal jela, yang da kenal lame, da tahap tak tau malu pon ade]

* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati. [alahai, terharunyer, saye rase cam betul jek, hahaha]

* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran. [fakta ni cam kurang tepat sket, sbb saye tak sensitif pon kalo org nak ckp pe, persekitaran, mmg suke kebersihan, cewah!]

* Suka pada kedamaian. [of cos la, tapi kalo ade lagu2 cam estrella ke, j-mraz ke, lagik cool]

* Sangat peka pada orang lain. [uish, betul..betul..betul]

* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain. [ni cam tak tepat, takde saye bercita-cita nak jadi doktor pon? Saye dah banned doktor, benci doktor,haha]

* Tidak cepat marah dan sangat amanah. [ni betul, saye cool, tak suke marah-marah. amanah ni belum terbukti sgt, tak pasti, huhu]

* Tahu membalas dan mengenang budi. [huhu, most of the time la]

* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam. [haha, bajet salu accurate jela tu, tak sgt la, tapi kadang-kadang perlu]

* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal. [hahaha, terbukti, saye mmg berdendam dengan 2 orang sebab betul2 takleh kawal, tapi saye bkn mudang berdendam]

* Suka berangan-angan. [betul, baru pas berangan ni, jkalo saye berangan, memang kaw-kaw la]

* Suka melancong. [takyah cakap, korang pun tau, skg sudah plan ke Bandung!]

* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi. [wawa, manjenyer...yeke? no comment]

* Kelam kabut dalam memilih pasangan. [tak jugak, saye berhati-hati memilih pasangan]

* Suka dengan hiasan rumahtangga. [ni betul, angan2 saye termasuk mendekorasi rumah, haha]

* Punya bakat seni dalalm bidang muzik. [tidak! saye sgt tak berbakat dlm muzik!!!]

* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik. [emm, cenderung kat barang antik la kot]

* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan. [ni pe ni? bab makan mmg ikut nafsu, hahaha]

BACE LAGI...

Incoming Holiday: Port Dickson

PERHATIAN [ATTENTION]

[klik gambar di atas untuk tumbesaran]


Korang2 leh ajak rakan-rakan laen yang xsempat diajak.... Al-maklumlah, bukan semua rakan-rakan ade facebook.

Kalo sesape dgn sebulat suara setuju dgn tarikh ni (sila refer invitation kat facebook), atau nak tangguh tarikh sila suarakan pendapat anda, atau msg jek aku. Takde no tepon aku? Korang memang la, kejam dan poning.

Nah amik no tepon aku, 019-6339691.

Kalo korang nak 4wd no aku ni kat mane2 pompuan, sila 4wd kat mereka yang cun sahaja.

Sekian harap maklum.

p/s: Ini adalah kerja berkumpulan, sila libatkan diri anda semaksima mungkin, takkan Fik je nak kene masak, nak gak rase air tangan Undang! hahahaha.

BACE LAGI...

anda orang yang berjaya atau gagal?

Seorang yang berjaya sentiasa ada kerja yang nak dibuat.
Seorang yang gagal sentiasa ada alasan yang diberi.

Seorang yang berjaya sentiasa berkata “biar saya buat kerja ini untuk awak”.
Seorang yang gagal sentiasa berkata “ini bukan kerja aku”.

Seorang yang berjaya sentiasa melihat jawapan terhadap setiap masalah.
Seorang yang gagal sentiasa melihat masalah terhadap setiap jawapan.

Seorang yang berjaya berkata “perkara ni susah, tapi tak mustahil dilakukan”.
Seorang yang gagal berkata “perkara ni tak mustahil dilakukan tapi ia terlalu susah”.

Seorang yang berjaya melakukan kesilapan akan berkata “aku dah silap”.
Seorang yang gagal melakukan kesilapan akan berkata “ini bukan silap aku”.

Seorang yang berjaya sentiasa memberikan komitmen.
Seorang yang gagal sentiasa memberikan janji-janji.

Seorang yang berjaya menyimpan azam & cita-cita.
Seorang yang gagal menyimpan angan-angan tanpa usaha.

Seorang yang berjaya berkata “Aku mesti lakukan sesuatu”.
Seorang yang gagal berkata “Sesuatu mesti dilakukan”.

Seorang yang berjaya sentiasa melihat peluang dalam masalah.
Seorang yang gagal sentiasa melihat masalah dalam peluang.

Seorang yang berjaya melakukan sesuatu hingga terjadi.
Seorang yang gagal membiarkan sesuatu terjadi.

Seorang yang berjaya belajar daripada kegagalannya.
Seorang yang gagal hanya meratapi kegagalannya.

Seorang yang berjaya menyaksikan keceriaan.
Seorang yang gagal menyaksikan kesedihan.

BACE LAGI...

polis dah pakai EVO-X??











BACE LAGI...

Transfer Rumors to OT!!

ARRIVALS

Player Name Current Club Position Fee
Antonio Valencia Wigan Winger Not stated
Maynor Figueroa Wigan Defender Not stated
Franck Ribery Bayern Munich Winger £87m
Karim Benzema Olympique Lyonnais Striker Not stated
Klaas-Jan Huntelaar Real Madrid Striker £15m

BACE LAGI...