lagi competition untuk kawan-kawan

Siapa rase RM10 tu satu nilai yang besar? Rasenyer sekarang nilai RM10 tu memang tak besar mane pun. Tapi kalo nak dibandingkan dengan usaha menulis cuma 20 perkataan, rasenyer RM10 memang berbaloi kan? :)


Jadi post saye kali ni adalah bertujuan nak bagi kawan-kawan yang salu melawat blog saye ni duit poket sebanyak RM10. Kalo korang ade buat google adsense ke, nuffnang ke kat blog korang, tapi bukan senang nak dapat, hatta RM2 sekali pun. Tapi di blog saye, korang mampu meraih RM10 dengan menyumbangkan sedikit ayat.

Macam mane?

Mudah saje kaedahnye, anda cuma perlu melengkapkan slogan yang bakal saye sertakan, tidak melebihi 20 patah perkataan, dan hendaklah dihantar selewat-lewatnya pada 15 March 2009. Penyertaan? Korang dibenarkan menghantar maksimum 5 penyertaan sahaja, xleh lebih dari tu. Kalo ade yang degil giler nak anta lebih, anta jelah. Tapi saye cume ambik 5 yang terawal sahaja. ;)

Cara menghantar, korang leh jek anta kat ruangan Umpat belakang, tapi if korang taknak tunjuk slogan korang kat orang lain, korang anta jek kat emel saye. Tahu kan emel saye? Ni emel saye.

afif86@yahoo.com
afifsempoi@gmail.com

Selepas keputusan juri diumumkan, pemenang yang bertuah tu layak mendapat RM10 dari saye dan saye akan bank-in ke akaun CIMB korang. Akaun lain pun boleh jugak la. Pastu of cos la saye akan show-off slogan pemenang tu, buat tatapan semua.

Jadi, sila lah korang bertungkus-lumus memerahkan otak memikirkan slogan terbaik untuk dihantar kepada saye. Takkan tulis 20 perkataan pun tak mampu kan? Demi RM10, boleh buat pergi dating kot weekend nanti.

Jadi slogannye berbunyi begini;

"Kalau aku menang RM10 ni dari afifsempoi, aku........................................." (tidak melebihi 20 patah perkataan)

SELAMAT BERJAYA!! PEACE!! :D

BACE LAGI...

awards untuk rakan-rakan!!

Mase yang ditunggu-tunggu, saye nak bagi sket buah tangan buat rakan-rakan yang salu mem"busy"kan diri mereka di blog saye. Sambil tu saye nak promote blog kawan-kawan saye ni. Jadi sesape yang ade kesempatan sila pergi melawat blog diorang. Blog diorang ni memang cool habis! [cool macam Noh Hujan, hehe].

Sila lah terima dengan hati yang terbuke ye?


1: cik idatazira


2: encik amal


3: VOY


4: encik alang

5: cik naima

6: encik KF

7: cik katijah

8: encik undang

9: encik ghazali

Tahniah anda semua. Sila rajin berblog. Majulah bloggers untuk negara. PEACE!! :D


Segala komen, sila ke ruangan Umpat belakang...

BACE LAGI...

tag multiusage ~ idatazira

| 6 Umpat belakang

Saye sudah di-tag oleh Cik Sekda, jadi sebab rase tag ni cam seronok, saye cube buat demi cik la ye. Hayatilah kebenarannyer.....

************

"Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah... (maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!"


1. Anak Kunci.
Kegunaan asal: untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
Kegunaan lain: anak kunci, bese org laki ni gune anak kunci wat korek telinga yang gatal, ngan gores kad topup. Tapi saye tak pernah korek telinga ngan anak kunci tau, saye bersopan. :p

2. Penutup Pen.
Kegunaan asal: tutup pen, x nak kasi dakwat kering
Kegunaan lain: boleh buat main gigit-gigit sampai hancur, pastu kalo dlm kelas, kalo nampak member ade penutup pen kilometrico, berebut sume org nak patahkan penyangkut die [xtau pe masalahnyer ngan penutup pen tu].

3. Botol Mineral.
Kegunaan asal: tempat simpan air
Kegunaan lain: kat kg, botol air mineral leh buat bom karbaid. Tapi, sejak akhir-akhir ni gune untuk simpan air masak jela. Kadang-kadang ade yang biol sket tu, diorg buat ashtray, selamber jek walaupun dah bocor-bocor botol tu. :o

4. Paper Lama.
Kegunaan asal: leh digunakan utk buat draft paper
Kegunaan lain: alas makan nasik tapau, bungkus nasik lemak, dan sesuai untuk digunakan untuk menghempuk kepala orang [make sure gulung-gulung dulu, baru impact die kuat]. :r

5. Seluar Dalam Lama.
Kegunaan asal: pakai kat dalam bukan di luar
Kegunaan lain: boleh buat sarung cempedak dan nangka kat dusun kot, tapi make sure kalo nak gune tu pilih saiz yang sesuai [kekekeke]. Mase saye tanam padi kat kg dulu, "orang-orang" yang saye buat ntuk halau burung tu pun saye sarungkan seluar dalam lama [berguna sungguh]. :r

6. Lesung batu
Kegunaan asal: menumbuk belacan, dsb
Kegunaan lain: paling bese buat pecahkan ais la. kadang-kadang, bagi yang kurang moral tu, diorg ketuk paku pun pakai batu lesung. Betulkan paddle motor yang bengkok pon leh gune lesung batu. :d

7. Langsir
Kegunaan asal: hiasan rumah/keceriaan rumah
Kegunaan lain: oo..langsir sgt la berguna. Contoh, pas makan nasik kat rumah org/kawan [terutama mase open house], tisu pulak dah abis, lalu lap tangan kat langsir tu lah. Lagi best siap lap mulut lagi. Berguna kan? :D

8. Komputer ofis
Kegunaan asal: buat keja rasmi
Kegunaan lain: komputer ofis saye? bukak facebook, dan segala aktiviti-aktiviti tak rasmi tu. So far, tengok lucah-lucah takde la lagi. Kate sopan.

9. Duit Syiling
Kegunaan asal: nak lengkapkan duit kertas
Kegunaan lain: duit syiling nak gune tyme basuh baju, beli air kat vending machine, dan byr tol. Tapi kadang-kadang syiling berguna untuk menggaru bdn yang gatal, try la, pasti anda puas.

10. Laman Blog
Kegunaan asal: menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat
Kegunaan lain: di samping yang murni-murni punye sebab tu, blog bley gak digunakan untuk mencerca, mengeji, menghina dan menggosip. Tapi tak murni lah, jadi gunekan blog dengan sebaiknyer. :x

********

Seronok? Ni bukan rekaan ni, ni memang betul-betul terjadi depan mate saye, jadi renung-renungkan lah!

p/s: kalo kene tag, mesti la tag org lain kan? jadi sape terbace posting saye ni, sila buat ok? Saye tau sape bace jap lagi, jadi ringankan tgn anda lah.

BACE LAGI...

pening-pening lalat

Kenapa kalo pening tu ade kaitan dengan lalat? Sampaikan pening-pening lalat disebut dalam kehidupan seharian. Saye ade teori sendiri. Lalat akan hadir ketika ade bau busuk [contohnyer malas mandi]. Pening juge hadir akibat bau busuk, jadi kaitan itu adalah berkait rapat dengan perkataan busuk.

Saye wangi sebenarnyer, tapi mungkin kerana berdampingan dengan org busuk, jadi saye pun sudah pening-pening lalat [kekekeke].

Hari ni otak saye rase sedikit biol lah. Boleh pulak dengan semangatnyer pergi lab pagi-pagi buta ni, padahal lab tu pagi esok. Tiba-tiba boleh ilang ingatan seketika. Mungkin terlalu banyak bende yang lagha kot masuk dlm otak ni, subhanallah [ya Tuhan, ampunkanlah dosa saye].

Sebenarnyer agak tak cukup tido lah, sebab awal pagi tadi semangat betul g tgk bola, MU vs Inter Milan. Game best, tapi xde buat gol pun, aduh, sakit kepala nengoknyer. Pastu balik baru dapat tido seketika.

Jadi mahu sambung tido kejap, petang mahu dapat PC baru. TQ Mejar Borhan sebab tolong saye. PEACE!!

BACE LAGI...

ketandusan idea

Nape saye sekarang sudah malas update blog ye? Oh ye, saye busy buat research. Tak lah, saye sudah ketandusan topik. Lagi-lagi tibe-tibe posting kat blog saye tu dah tak bley nak summarize lagi. Sedihnyer, encik alang sila bantu saye. :s


Saye juga banyak menghabiskan masa ke arah yang lebih berfaedah. Lebih-lebih lagi ketika internet slow ni, banyak bazir masa. Hari ini juge saye sudah bukak akaun baru untuk jadi penyimpan yang comel. Jadi mulai bulan ni, saye akan mula menabung. Jadi sesape yang rase nak dibelanja oleh saye tu, kire kensel jelah ye? Saye sudah matang, tak mahu membazir, amalan syaitan, menabung sikit-sikit lama-lama jadi bukit. :v

BACE LAGI...

afifsempoi awards

Sudah scrol down senarai awards kat atas tu? Dengan rasa yang tulus murni dan seikhlas hati , saye mahu memberi penghargaan kepada penggiat-penggiat blog, terutama mereka yang banyak menyumbang kepada keharukan di blog saye. Jadi saye mahu memberi awards ni mengikut kategori blog. Kalo rase-rase korang perasan yang blog korang berada dalam kategori yang saye nyatakan, sila undi diri sendiri ye.

Tapi bagi yang kurang akan rase riak dan bongkak, bolehlah korang mencadangkan kepada saye, sape-sape blogger yang layak menerima awards tersebut. Tak susah kan? Just drop saje calon korang di ruangan Umpat belakang, dan saye akan membuat keputusannya. :)

Kalo korang tak bagi pendapat, saye rembat jela nak bagi sesape ye? Lagipun ni awards saye, saye lak tengah rase pemurah sekarang. Jadi sape yang nak cenderahati saye ni, sila buat pencalonan.

p/s: Bulan depan saye mahu buat blog competition, beberapa juri akan dilantik untuk mengadili pertandingan ni, dan pemenangnye of cos la dapat hadiah. Berminat? Sila rajin-rajin update blog korang ye? :z

Sekian, harap maklum.

BACE LAGI...

Holiday: Perhentian Island


Plan cuti bulan March ni mahu pergi ke Pulau Redang atau Pulau Perhentian. Tapi kurang sambutan dikalangan rakan-rakan, adekah mase tu tak sesuai untuk bercuti? Semua tahu bulan March Pulau Perhentian mula dibuka buat pelancong.

Jadi plan mase pertengahan bulan depan. Ade sape-sape ex-pedas yang berminat ke? So far saye dan Fikri sudah on dengan trip ini. Jadi sape yang tak berpeluang menikmati keseronokan mase di Port Dickson tempoh hari boleh join trip ke Pulau ini.

Kalau tetap tiada sambutan, saye terpakse pospone pada waktu yang lain lah, psyco pulak sorang-sorang pergi snorkeling.

BACE LAGI...

nama gelaran [updated]

Zaman sekolah memang tak pernah terlepas dari gelar-menggelar ni. Macam-macam name gelaran keluar, dari yang best dan terbaik, name kutuk, name binatang, name tempat tinggal termasuk lah name baju yang diorang pakai. Tak ketinggalan juga sebab sifat budak tu sendiri.

Ekceli banyak jek sebab lain kenapa seseorang tu digelar mase zaman sekolah dulu. Jadi posting kali ni saye cube mengupas sedikit sebanyak asal name gelaran especially kawan-kawan sekolah dulu. Mungkin saye takde sebab untuk name-name tu, jadi harap kawan-kawan pembaca yang same sekolah dgn saye dulu boleh sumbangkan pendapat anda. Kawan-kawan jugak boleh add nama sesiapa yang saye tertinggal ok?

Macam mane mahu mulakan? Saye pun tak pasti. Tapi layan jela ok?

1. Izzat "Thorek": "thorek" tu berasal dari name bapak "firdaus bin thorek" yang mane bapak sedara kepada encik izzat kalo tak silap [firdaus tu senior kitorang la].
2. "Alang" Fikri: alang ni pasal die anak ketiga. Kebetulan abg-abg die pon senior kitorang, dan abg die tu adelah along dan angah. Takkan nak panggil alang tu udo ke, paktam ke kot, mesti la alang kn?
3. Himady "Gunjai": sebab beliau yang tertinggi dlm batch kitorang, dari F1-F5 takde sape dapat lawan ketinggian die.
4. "Udeng": abdullah faiz, udeng ni name gelaran abg die, sebab abg die dah kene buang skolah, die amik alih lagenda udeng, mby sebab bongkok cam udang kan? Udang= Udeng [kekeke].
5. "Burn": pantang jek ade bapak name Abu Bakar, terus lekat name burn. Tu gelaran ntuk aizat dan faiz burn.
6. Amat "Teka": pasal sume jersi die jenama Teka. Kenal lagi tak sama amat TEKA kawan-kawan?
7. "Dugong": syahila, pasal muke die ade ala-ala dugong kot [kahkahkah].
8. "Pise": empunya badan tu namenyer hafiz, "se" tu stand for sewel. Betul kan? Tak patot betul, kesian die.
9. "Undang": sebab untak tu pak sedara encik khairul anwar.
10. "KF": singkatan khairul fadhli.
11. "Balay": haa, ni satu lagi name yang berasal dari abg die. Abg die boloi, die balay, memang sesuai la tu.
12. "Fidud": Firdaus Daud [anak+ayah].
13. "Tapa": Firdaus Jaapar
[anak+ayah].
14. "Fishem": Firdaus Shamsudin
[anak+ayah].
15. "Songkok": Firdaus Roslan [sebab dulu die memang suke pakai songkok, main skate pon pakai songkok]
16. "Firu": Firdaus Ismail [ni memang xtau asal-usul]
17. "Ale": apis baharom, tak tau mane datang perkataan ale ni, tapi ok lagi la kalo nak banding ngan name gelaran adik die, cendawan cempedak. Memang busuk tahap gaban name cendawan cempedak, hahaha [tQ ye encik ghazali, beliau ni pon ade gelaran tersendiri, agak2 ape ye?]
18. "Bangla": paan la ni, pasal idung die cam ala-ala bangla pam minyak, siap sempat patah lagi kene tendang,kekeke [added by cik katijah].
19. "SAM": ni la pelajar paling comel batch kitorang. Saye lah tu. Name ni diberi oleh senior-senior, asalnye pade malam usrah. Sesi perkenalan tu diorang takleh igt name saye. TQ abang2, sebab protek saye mase saye junior dulu [requested by alang].
20. "Khairus": khairi ruslan [ayah+anak]

[ni ade additional dari Cik sekda]
21. "KE": memang dah jadi kebiasaan bagi rakyat podeh mahupon rakyat diluar sane, pantang ade org name zulkifli, zulkeply ataupun ape2 name yang berkaitan itu pasti digelar KE.
22. "Rangga": zulid dipanggil rangga sebab dalam keadaan rahsia, beliau memang rangga. Beliau boleh transform jadi Rangga bile baru bangun tido, lupe pakai minyak rambut, main bola kat padang dan sebagainye [mejik kan??].
23. "Ketom": untuk hazman, panggilan aman ketom tu sesuai sebab amat comel. Tak pasti sebabnye kenape, nanti saye tanye kawan-kawan yang lain. Rasenyer khairus yang bagi name gelaran tu.
24. "AFA": Amirul Fadhli Azizi. Bese la, kes same cam saye, name panjang sangat. Igt lagi, dulu die cukup marah bile kene gosip ngan khai, last-last kapel baeeek punye! [trademark Dafi]

[ade lagi ghazali tambah]
25. "TJ": stand for tajudin. Saye memang tak pernah pulak panggil die TJ? Die tu kawan baik encik Acuk ok? Satu kampung lagi.
26. "Bamboo": name manja iqbal. Tak ke pelik namenye tu? Panggil Black ok la jugak. Tapi panggilan black tu mungkin ditujukan oleh mangse belasahan syafik mat daud.
27. "Piot": Safiah. Mungkin ramai yang dah terbelit lidah menyebut nama beliau, lalu digelar sebagai piot.
28. "Adik": Izham tu ko panggil adik eyh? Kitorang dulu panggil die "Pendek" jek, tapi xtau la, mungkin die dah tinggi sekarang, macam arman la, dah tinggi cam ghazali.

juge sedikit lagi tmbahan bg pihak perempuan..hahaha~ [sumbangan cik katijah, TQ]

oleh sebab ramai sgt bernama "WANI",
(macam FIRDAUS juga la)..
maka terpakse di classify kan :

29. wanik = syazwani kadir
30. wanib = syazwani baharin
31. wanoom = hazwani hanoom
32. wanie = hazwani idris(ni pelik ckit gmbungan nye..)


Ade beberape name lagi yang saye xberapa tahu asal-usulnyer. Tapi saye pasti ada sebabnye. Name-name tu termasuklah Acut, Jojo, Tempe, Acol, dan lain-lain yang saye tak ingat lagi. Kawan-kawan yang igt sila tambah di slot Umpat belakang ye?

BACE LAGI...

siang malas, malam rajin!

Siang tadi saye malas, malam ini saye rajin. Saye mahu menulis invention logbook. Baru lepas balik makan kat Sri Iskandar, makan awal sebab mahu rajin-rajin. Tapi takde la awal sangat, lambat la jugak.

Jadi, sebelum saye tidur, saye magu update logbook tu sebanyak 10 pages. [wah2, betul la tu encik] Mampu atau tak, saye tak kire. Kalo x, susah mahu claim elaun. Beside that, saye juge sudah plan untuk aktiviti hari esok. Hari esok juga agak busy.

1. Meeting dengan supervisor [tak buat appoinment pon, kalo die xde, kire kensel lah].
2. Meeting dengan Dr Zainal [sebab plan tu harini, tapi xpegi pun].
3. Hantar registration form kat Registrar [kerja tertangguh Encik Afif]
4. Lunch dengan Cik Secret [agenda rahsia]
5. Stonedes [ahahaha]

Itu saja plan saye untuk esok. Mungkin tak semua saye buat, ni kire memotivasikan diri sebab saye sudah mahu matang bulan depan.

BACE LAGI...

malas! malas!! [updated]

Malam ini rupenyer saye masih malas. Masih belum ter-motivasi dengan TO-DO lists. Macam tak guna membuat perkara itu. Cuma kemas bilik saje yang jadi kenyataan. Harapan untuk menulis invention logbook pon macam tipis akibat sudah malas, penat dan boring. Saye sudah agak rajin, mungkin lepas toucher diri sendiri, saye berjaye siapkan 5 pages dalam invention logbook, esok sambung lagi. Sudah mahu tidur lena dan bangun awal.

Lepas selesai menonton berita di TV3, saye dan apit pergi ke medan Sri Iskandar untuk menjamu selera. Apakah malangnyer apabila makcik yang bertindak sebagai owner kedai tu sangatlah lambat memasak. Macam mane la beliau boleh terlintas nak bukak kedai makan. Penat tunggu, kematu punggung, nescafe panas pon telah sejuk tetapi nasi goreng kampung tetap tidak sampai.

Bila hati mahu pergi, tiba-tiba makanan pon sampai, so makan dengan sifat pelahapnye. Terus bayar and jalan-jalan kat expo. Owh, kat Sri Iskandar ade expo skg, agak meriah, dengan tak semenanya saye membeli stiker MU fan untuk ditampal di cermin kereta.

Membazir lah Encik Afif, kenapa suka membazir? Aduh!! Cakap pasal pembaziran, saye mahu maklumkan saye bakal membuat join account supaya saye lebih berjimat. Boleh ke nak berjimat? Pasti boleh! Saye tak mahu membazir lagi. Saya agak ter-motivasi untuk menyimpan, saye mahu kahwin. Kawan-kawan, saye mahu kahwin mase umur 27 nanti tau? Jadi saye ade 4 tahun lagi, sudah boleh mula menyimpan. Saye sudah besar!

Selain tu, saye juge sudah buat personal account, walaupun saye bukan budak akaun, tapi saye tetap pandai buat akaun peribadi, jangan xcaye. tapi stakat ade perkataan debit/kredit jela. Nak buat gempak-gempak pun xperlu kot. Rupenyer bile umur bakal nak mencapai 23 tahun ni, saye mule menjadi insan yang matang! Cayalah Encik Afif. Teruskan up diri sendiri!!

Plan esok?

1. Pergi lab FM1, pukul 11 pagi.
2. Menulis invention logbook.
3. Jumpe supervisor dan Dr Zainal untuk sain allowance claim form.

p/s: xbuat pun aktiviti tu, kate malas..hehehe

Caiyok Afif. PEACE no WAR!!

BACE LAGI...

hari ini bosan [UPDATED]

Hari ini Encik AfifSempoi berada dalam tahap lingkungan bosan tahap gaban. Tak tau nak buat ape lagi. Tahap ke"busy"an saye memang dalam tahap cipan kritikal, tapi sifat malas kritikal juge. Jadi macam mane mahu buat?

So, menggatal mahu buat TO-DO lists supaya diri sendiri ter-motivasi dengan sendirinyer:

1. Kemas bilik, lipat kain dan susun barang-barang [ala-ala keje bibik la].
2. Siapkan claim form dan mule menulis invention logbook.
3. Petang mahu pergi memancing [sorang-sorang tapi].
4. Pergi masjid [semayang Maghrib].
5. Mahu sambung menulis invention logbook.

Itu saja!! Berwawasan sungguh! Afif! Berusahalah! PEACE no WAR!!

Cuma kemas bilik jek yang jadi menjelang malam. Jadi plan yang tinggal cume menulis invention logbook. Yang lain cume omongan kosong jek. See?? How lazy afif is???

BACE LAGI...

penghargaan

Sukacita saye ingin menaburkan seberapa banyak penghargaan kepada rakan-rakan blogger yang sudi menyumbangkan komen-komen membina mahupon menjatuhkan kredibiliti saye. Di sini, saye mahu cited sket blog mereka supaya mereka berasa bangga serta kembang hidung selama beberapa jam. Mereka ialah;

1. Cik Saidamunira at http://idatazira.blogspot.com
2. Encik Alang at http://fikriworld-alang.blogspot.com
3. Cik Wani at http://seliparburok.blogspot.com
4. Cik Naima at http://immayusri.blogspot.com
5. Encik KF at http://kfadhli.wordpress.com

Kepada rakan-rakan lain, sila contohi dan teladani mereka ye? Blog mereka pon best juga, jadi anda perlu juga melawat dan komen blog mereka.

BACE LAGI...

mintak tolong response

Nak mintak tolong kawan-kawan dan pembaca budiman supaya memberi sedikit response tentang blog saye dan isi kandungannyer.

Ni just cube-cube nak buat survey, mane tau cambest dan ade response baik plak kan. Tak susah pon, cume pilih jek mane satu daripada 4 pilihan jawapan tu bagi mewakili pendapat korang tentang blog saye.

Sekian, terima kasih kepada kawan-kawan dan pembaca atas semua kerjasama. PEACE no WAR!!

BACE LAGI...

memancing lagi!!

Sekarang ni mood memancing saje, story pon memancing juge. Harini pergi memancing kat bekas lombong, berdekatan dgn UTP. Just mencuba nasib, xtahu tempat tu mampu memberi hasil lumayan atau tidak.

Petang tadi, lepas asar, saye dan rumet saye bertolak ke tempat berkenaan, tapi cuaca tiba-tiba gelap. Hujan tiba-tiba lebat. Tapi nekad jugak nak trn mancing. Tak lame lepas tu, hujan pun berhenti. Cuaca bertambah cerah, best la nak mancing.

Tak lama ketika sedang khusyuk memancing, tiba-tiba 3 org budak kuat bebel diketuai oleh Cik Anis datang dan mula memekak kat tepi lombong tu. Tengok la perangai diorang tu, ntah ape yang diorang buat, abis ikan sume lari. Tapi ok la, meriah la jugak.

Petang dekat-dekat nak Maghrib, baru bersiap-siap nak balik. Malangnyer
xde hasil yang memberangsangkan sangat lah, next time pergi memancing, kitorang nak datang awal la. Dua jam memancing tak puas, xpuas nak sentap ikan [hehehehe].

Ikan yang berjaya dinaikkan pada sesi memancing petang tadi adalah seekor haruan [haruan mkn anak kot, sebab agak besar la], dan 3 ekor ikan lampam. Ok la tu kot ntuk sesi pertama, next time mesti dapat lagi banyak.

BACE LAGI...

HOBI MEMANCING

Saye sudah balik UTP Isnin lepas. Kire-kire pukul 2 pagi betul-betul sampai di Bandar Sri Iskandar. Tapi bukan tu yang nak saye story, nak saye story ntuk post arini adelah hobi baru saye iaitu memancing atau dalam bahasa mat salehnyer fishing.

Hobi ni bukan la hobi baru sangat sebenarnyer, sbb mase saye kat secondary school dulu pon, hobi saye memancing juge. Tapi sejak joran saye tenggelam ditarik ikan yang tak berperikemanusiaan, mood dan minat memancing tu mula terkubur [cewah ayat die....]

Tapi sebab saye dah menetap kat bandar yang banyak lombong ni, plus dekat jugak ngan laut, saye bertekad dan menanam azam untuk memancing semula. Akhirnya saye berjaya memiliki sebuah joran untuk memancing. Joran saye ni bukan sebarang joran, joran ni mempunyai kepanjangan sehingga 8 kaki serta kemampuan mesin yang tinggi, sesuai untuk digunakan untuk memancing di tengah lautan.

[senjata baru saye, DAIWA Jupiter Power (rod) dan DAIWA Sprinter R3500 (mesin)]

[ DAIWA Sprinter R 3500 dengan tali 20 lb]

Ni la senjata baru saye, sudah try semalam kat lombong, puas hati dengan performance senjata ni. Jadi mahu pancing Toman lah weekend ni [senjata ni xboleh guna utk pancing awek tahu?pancing ikan saja]. Selain itu, semalam juge saye dan rumet saye sudah survey lokasi area-area di Sri Iskandar. Ade beberapa tempat yang menarik. Lepas ni mahu survey port mancing laut pula. Saye juge mahu pergi memancing di Pulau Sembilan. Itu cita-cita saya sebagai pemancing sekarang [hehehe].

[ni rumet saye, beliau juge kaki pancing]

[bekas lombong yang saye maksudkan, ade Toman dan ikan Raja dengarnye]

HAPPY FISHING and PEACE NO WAR!!

BACE LAGI...

estrella band - lyrics & download

Enjoy these songs guys. Best!!

STAY

Sounds straight from the twilight
Has me up all night I can’t
Fall asleep coz I keep thinking of you
And I saw a shadow, outside my window
And it’s you!

c/o
All my sorrows flew away,
Hush keep quiet hear me say
I don’t ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there’s no one but you and me
There’s no reason to go astray
Please stay

-bridge
Making up a story
It’s the way you’re looking at me
If you think that this is funny
It’s just you
Try and think about it
If your heart is closed don’t lock it
Keep your keys back in your pocket, think this through

Repeat c/o


TAKE IT SLOW

i will keep you waiting
until you say something
baby dont be hating
i’m just doin my thing

no no no no, can u fill me in.
can i get your number
i will be your shelter
through the rain or thunder
break your heart i’ll never
love i’ll promise you forever.

c/o
maybe we can take it slow
i could show you what you’ve been waiting for

Sinking in each other
we will be together
lacing up my fingers
saving all my kisses for you, baby
you’re all that i need and
it’s got me thinking..

repeat c/o


FOOLISH SENSE

its amusing how sometimes i lose my mind
the things that i would never do
i cant sit still i get caught in
the excitement
till me senses return to me

c/o
this love plays me for a fool
i’ll never know. no i’ll never know
your smile makes me lose my cool
i’ll never show. no i’ll never show

bridge:
sekadar untuk permainan
aku menoleh, ku persetan
masih ku ragu niat hati mu
bermimpi di tengahari
mengukir ciuman di bibir ini.
ooh.

im stopping for a moment
to glance back
before i say things i’ll regret
just waiting for the right time to come
for this story to come undone

repeat c/o


TERNYATA

Aku lihat dia pandangan pertama
Ternyata indah
Senyuman, Liriknya
Ku ingin dia, saat pertama
Berjumpa, dengannya
Membuat ku gelisah

c/o
Waktu berlalu hari demi hari
Hati ku dambakannya
Untuk bercinta lagi

Download the songs and enjoy it! PEACE no WAR!!

Estrella - Stay.mp3
Estrella - Take It Slow.mp3
Estrella - Foolish Sense.mp3
Estrella - Ternyata.mp3
*pic by Omar Bahrin

BACE LAGI...

geng: pengembaraan bermula



Tau x, ape menda borang ni? Menurut Ajami Hashim, pengkritik filem Malaysia terkenal, ni la borang maklumbalas yang die curi pas habis tengok tayangan perdana Geng: Pengembaraan Bermula. Kalo tengok kat borang ni, sume macam best memandangkan beliau ni, kalo tak best, die memang kutuk kaw-kaw.

Kalo nak tau review lanjut pasal citer Upin dan Ipin kegemaran korang ni, boleh view blog beliau di http://ajamihashim.blogspot.com/

Bagi saye, saye pasti akan pergi tengok kat wayang sebab ni la filem animasi pertama hasil karya anak tempatan. PEACE no WAR!!

BACE LAGI...