Precious Moment


Bergambar dengan Mak kat bangunan HEP

Lagi gambar dengan Mak

Gambar dengan Uwan dan Atok dengan kejayaan Tina utk menyelit

Gambar dengan Kaklong dan Adek

Ini gambar dengan Banglang

BACE LAGI...

QUALITY HOTEL, SHAH ALAM

26 NOV 2008

Hari ni dah sampai hari yang beliau tunggu2kan. Hari CONVOCATION En Afif yang cambest. Best tu best la jugak, pasal malam ni tido hotel. Tapi xdapat tido pon sebab ala2 penoh bilik tu [kesian Bastian tido celah katil, jgn kene gigit ngan tikus sudah

So mase terluang yang ade sementara nak tunggu pagi ni, En Afif dgn bestnyer melayari internet dengan sebatang Winston Light di mulut. Dok kat lounge sesorang mmg mendamaikan.cit! Ni xpat tido bkn kes terlampau eksaited ye Cik Sekda. Beliau xpt tdo sbb sejuk, beliau xtahan sejuk.

Jadinyer aktiviti pagi ni sgt lah penoh, sesuai la dgn kepenohan family yang datang ptg semalam. Diketuai oleh Komandan Atok ngan Uwan, Mak, Kaklong, Lukpi ngan Myvinyer, Adek, [Bancik xde la plak, exam B.Arab,cewah..caiyok!], Maklang ngan Paklang sekeluarga. Paksu mlm ni td jek. And spesel guess yang diimport segar dari ladang Indonesia, Pak Bastian ngan kamera berharga RM2000 itu.

Nak tulis panjang2 pon bkn tau nak tulis ape kan, jadi ni ade sikit pesanan penaja. Bagi yang mengikuti blog saye ni dgn setianya [kembang la budak xcomel tu], gambar2 konvo akan diupload secepat mungkin. Tapi kalo rase gamba tu nanti xlawa, bkn sebab beliau xhensem, tp sebab kamera tu..[hehee, jgn marah ya Pak Bas

Sekian harap maklum...[cam surat rasmi plak ye..hehe]

BACE LAGI...

convocation excitement

SHAH ALAM
Dua hari lagi menjelang convocation event bagi Encik Afif. Dah mule rase excited lah sekarang ni yang dirasai oleh beliau. ni ade yang jeles kang ni [adekah cik sekda??]..tapi ntah nape terase bosan plak dok shah alam dua tiga hari ni. rase macam jiwa ni blk kat sini lagi. jiwa kat perak la kot.ahahaha...ape2 la..xtau la nak ckp,xpat pk..blur lak dtg shah alam.

PADANG LEBAR
pape pon, citer sebenar yang nak saye citerkan adelah gelagat di kampung..balik kg dua gari lum puas lagi. so telah berjaya plan nak sambung cuti pas setel konvo. plan aje, lum confem. kate org, niat buruk lum dpt dosa tau?peace! rasenyer akan ade yang sgt jeles [mungkin orgnyer adelah cik sekda lg] sbb die igt saye cuti xlame.jgn belagak ye anda..

TRONOH PERAK
Pas setel convo n cuti sakan itu, en afif kene balik perak [utp yang sgt indah dan permai] sbb terpakse menggunakan otak semula.. [ape da, xsuke r gune otak ni...] Ni kes kene setelkan symposium then proceed ntuk master research..aduh...doakan beliau...

BACE LAGI...

hari selasa

urgh...sakitnyer tengkuk, sendi2 dan tulang pelvis saye akibat terlalu asyik marking paper budak2.. inilah akibat org yang malas. tyme enjoy saye terpakse bekerja. status mood nak balik kg encik afif telah bercampur-aduk dgn mood kepenatan menyiapkan kerje.

hari ni plan saye sgt la busan, sedangkan pagi2 xmau nak bgn, maka tgh ari bermulalah kehidupan. tapi alangkah sedihnyer apabile mengetahui sv saye ditahan di wad. kesiannyer beliau. harap beliau cepat sembuh dan kembali bkerje secepat mungkin lah ye..

tika en afif sedang asyik menikmati mkn tgh ari, beliau telah menerima satu panggilan misteri, rupenyer dari Dr Bambang [tak misteri langsung ek?] yang merequest saye utk memarking paper chemistry. dengan nada yang ikhlas, saye menerima dgn hati terbuka walaupon esok nak balik ke kampung [caiyok en. afif, caiyok].

macam mane agaknyer life encik afif kejap lagi?adekah kelam kabut?adekah penuh kesengsaraan??cuma Tuhan saje yang tahu.

BACE LAGI...

dengan banggenyerrr..

Dengan banggenyer saye berjaye meng'optimize'kan blog ni setelah sekian lame ia bersawang dan berdaki. ini sebab sume org pon sibuk mengeblog terutamenyer cik sekda, en alang dan sebagainyer [yang xkene sebut tu mintak maaf ye]. 

walaupon saye bz dgn menyusahkan kepala hotak saye memikirkan thesis, research, symposium dan conference, tp saye berjaye melupakannyer untuk seketika demi melakukan perkara2 lagho seperti ini [tahniah en afif]. 

time kasih lah kat sesape yang komplen blog saye xupdate aritu yek? akhirnyer saje sedar betape xbestnyer blog ini lalu saye meng'update'knnyer agar menjadi sedikit bes. sekian.

BACE LAGI...

setelah lame menyepi

setelah lamenyer saye menyepi, tetibe saye nak tulis blog. ni pon sbb pengaruh rakan sebaya yang sgt la mengeblog skg ni. skg ni mud saye sgtlah hepi memandangkan saye akan berjalan dgn banggenyer atas pentas [harap2 xtergolek la ye..] ntuk amik segulung ijazah [sbnrnyer ia xdigulung, dan sememangnyer xde ijazah pon dlm tu..gimik jek].

dlm mud yang sgt la hepinyer tu, sy terpakse memerah otak ntuk menyiapkan keje2 ntu symposium saye tanggal 15/12 ni. buat pengetahuan anda, saye sgt lah malas dan membuat kerja last minit. tp sy tiba2 jadi rajin dgn semulajadinyer sbb tiket bas saye adelah rabu ni bersamaan 19/11. kalo saye xrajin, sv sy akn mencepuk sy dgn kuatnyer. lalu sy diikat agar xberjaya balik kg [ni citer dongeng, jgn smpi sv sy tau dah].

jadi bagi anda yang perangainyer xubah seperti saye, tlg la jgn membinasakan diri di alam master ni ye? dan anda diminta mendoakan saya agak xgila, agar sy berjaya sekali lagi naik ke pentas ntuk mengambil segulung lagi ijazah lanjutan.

ape yang saye mengarut ni?saye pon xtau, sebabnyer saye cdapat melelapkan diri..sgt best melayan angin pagi dgn perut yang pnuh dgn angin. mungkin saye perlukan sepinggan mee goreng utk memujuknye.. tp malangnyer abg yang berkulit gelap itu sudah pulang untuk merehatkan diri..adoyai, malangnya....

skg mase ntuk tido...jadi saya ucapkan selamat pagi [xsesuai rasenyer ckp slamat malam tyme cenggini].

BACE LAGI...