warm day

Hoho..warm day sbb xhujan harini.. Bgn jek tido pagi ni dgn semangatnyer nak g Lab, maklum lah, VIVA ntuk budak2 FM1. Tepat kul 10 dah terpacak kat Lab, tp org sume lum dtg. Tulah namenyer semangat. Tapi smgt tu xlame la dak2 ni cincai jek jwb viva. Tp std la, aku dulu pon malas jugak, skg dah matang sket. hehe..
Pas jek setel keje hari ni trus balik bilik sambung tgk citer Korea, jap lg nak smbg blk la ni, punyer la bosan dok UTP. Tak de keje len yang best dibuat. Pastu tido. Mkn tdo, mkn tdo, keje plg best. Ni dah kenyang dinner kat luar td leh la tdo awl. Sok xde kls, cuti EDX22, aku pon xtau mende, Tp aku kne g IRC attend demo.. Adoyai.. Baru nak tido lame..Bosannnnn...

BACE LAGI...

selamat pulang

Selamat pulang ke UTP.. adoi..memulakan kehidupan yang agak membosankan kat perak ni balik. selepas cuti raye yang lamer giler iaitu 2 minggu. cewah. so citer2 raye xde ape yang menarik sangat. same cam tahun2 yang dulu.
Raye pertama bese lah, bgn pagi2 kene iron baju raye pink yang aku beli kat plaza alam sentral shah alam. mahal tu, RM 85. Tp ok la, baju simple teluk belanga. Tema tahun ni tema Ala2 Johor gitu lah. Pas selesai solat sunat hari raye, ade mjlis Qulhuallah pastu beraye kat umah atok aku. yeng bestnyer atok bagi RM10 walaupon cucu die yang sorang ni dah besar gabak.hahaha. Pastu kitorang konvoi reramai g umah adik nenek aku. Thn ni berbeza sket sbb salu thn2 sblum ni g beraya umah family arwah abah dulu. Pas raye umah Tok Teh, baru g umah nenek belah arwah abah.


Raye kedua cam thn lepas, tradisi kampung, g melawat kubur n tahlil, pastu sambung beraya sblum balik umah. Tak banyak aktiviti pon, g beraya kat umah kwn2 sekampung jela. Raya ketiga plak, kitorang sambung konvoi tp kali ni konvoi ngan family belah arwah abah g beraye kat umah family2 terdekat, umah Tok Alang, umah Paklong and Makteh.
Raye keempat beraye sekeliling seremban, open house umah Fiq. Ramai kawan2 seperjuangan Pedas dtg ntuk memeriahkan majlis. Malangnyer byk gambar2 lum bjaya dikumpulkan buat menjolok mate korang..hehe.. Pas setel raye umah Fiq, kitorang g umah Farhana, umah Piot n lastly umah Caja. Before balik singgah jap kg Nasrul ntul merehatkan otak..hehe..
Raya2 seterusnya banyak kat umah jela, menyambut tetamu yang dtg bkn main ramai.. Xde la ramai sgt, tp sbb xpat nak relax, kire ramai gak la tuh..huhu.. Itu lah cite raye aku tahun ni... Bley dikatekan penuh gak la aktiviti raye tu..

BACE LAGI...