the story of da boy....

emm..baru balik lepak2 gelak besar ngan ija n syam n apul dak umah aku... mcm2 citer kua..gelak cam nak pecah perut...kutuk2 org sumer,haha..njoy la..

ekceli nak story la sket bout my life now n wat i'm exactly need in my life now.. beside my studies, n family aku..aku sgt nak la berkawan ngan sumer org..emm..except dat guy la..haha.. mmg xnafi pas clash aku mmg dpt ramai kawa..i mean kwn yang memahami n always stick wif me wateva happen.. bile susah n senang.. n one more thing aku sgt2 la nak berkawan tmasuk la my ex-gf..

wat happen now,everytg nampak xjadi antara kitorang.. i mean der silap jek tntg relationship ni..(besfwen).. xtaw m ane silap..tp aku rs xckup n xepy bile aku xbkawan ngan dye.. aku hrp dye bc pe yang aku tulis ni..aku da xpat nak terangkan cane lagi..makin aku xplen makin aku pening..byk salah paham leh jd..

bia la..once die bkk hope die phm wat i'm gonna say... i juz wanna be fren wif her..juz coz kite penah lalui hidup lebih 2 tahun bsame.. ssh nak lupe sume yang pnh kite wat same.. cam da bsatu ati kot..pe kesedihan dye aku dpt rs..n aku cube feel pe yang dye ngah rs la... aku taw dye ssh kot nak kawan blk ngan aku.. juz phm la..i wanna make more fren...rsnyer aku lum der plak prasaan ngan kwn2 aku..aku lyn kawan2 same rate jek... xder pe yang nak dilebihkan.. org salu judge aku b4 they noe me...i hope kat dye yang da kenal aku bape lame ni,dpt phm aku.. taw pe aku nak..aku da kecewa sgt da..juz give me chance to heal back my sadness..

aku nak sgt kwn ngan dye..aku da xrs pedih cam dlu lg..coz wif her, i feel dat i get more strength, more spirit n happiness.. bkn sbb len pe2... aku nak jd kwn sng n susah.. aku rs pmintaan ni xlebih sgt pon..or rasenyer xganggu life dye.. xtaw la..kalo xder rezeki tu aku redha jela..mby tuhan xnak aku bsame dye..even juz fren... tp aku akn tetap yakin ngan pendirian aku..bia la mase yang mnentukan.. aku xla rase nak fall in luv lg.. juz gimme chance to make fren wif u..

k la..da kul5 lebih ni..nak tido da..

BACE LAGI...

cambest x arini??

hoho....muncul balik...arini kls sampai tgh ari jek.. ptot sampai petang,tp lab sume kensel.. ni kat atas ni gambar aku mase keje..tyme keje ngade lak nak bgambar sume.. huhu.. ni aku ngan syam..member aku keje kat hotel.. mase ni der dinner kot kalo xsilap...
weekday ni, sumer subjek pon da stat blaja.. cume lab blum start sumer.. yang da stat juz subjek mould design.. sakit gak otak aku nak design 3D sumer tu... hope sempat siap n cepat la pandai..hak2..
ni ngah boring tahap cipan ni.. mlm ni pon xtaw la jd ke x tgk wyg..if jadi, besh gak..tiket pon da reserved nak tengok harry potter..wawa..cambest! ni nak posting pendek jerk.. nnti sng2 update lg..wawa..tata...

BACE LAGI...

my latest weekend..13 July 2007

ola..lame xposting..xder citer baru sgt la..baru seminggu start sem baru..everytg seem ok.. da dapat jumpe kwn2 balik.. dapat lak tgk junior2 baru yang punyer la ramai.. wawa,kdg2 pening n serabut fikiran aku,tgk btape bz fakulti aku..cam pasa borong pon ader da aku tgk,especially mse lepak kat cafe..huhu..

about my study,so far xder prob..yang aku kene amek phatian skg cane aku nak siapkan projek 3D aku kt mase y tdekat ni... da stat blaja ntuk kbykan subjek..at least briefing da la.. der gak lec lum stat kls,lum masuk pon lg...hope everything gonna be ok..der kelas mlm tu,thn jela..sabo jela..hehe...

weekend ni aku pnuhkan mase aku ngan keje jerk..jumaat aritu n ahad ni td aku wat malay wedding kat concorde..ni baru blk keje la ni..huhu..sabtu plak aku wat chinese set dinner..pnt gak.. sok western set..kalo sempat or kalo kls batal,aku g la keje sok..rugi lak xg,coz western set bkn salu..pengalaman ni..big advantage! nak2 sok international dinner plak,ngan org putih n pak arab ngan TPM skali..huhu..

pg td da shuping abes rm50,so kene cover blk la..takut lari bajet lak sem ni..huhu.. pe2 pon rm94 da dlm tgn..sok leh dpt lg kalo datang keje.. smgt lak g keje skg..hehe..yela,pe la aku nak wat weekend.. nak dating cam org len?awex pon xder..xder sape nak dekat kot..haha..ayat sedey la nih..kwn sume da kapel..aku biler lg..kate org,kalo xleh komitmen bek xyah.. tul ke aku xder komitmen??haha..xtaw la..

sok kls kul8.30..hope bgn la..mane x nyer,pg ni nak tgk final copa..brazil lwn argentina.. cam besh plak..hope bgn la pg sok..so aku nak lelap jap..huhu... k la..nak citer tu je..mls la nk citer psl keje td..same jek cam b4 ni..tiap2 ari pon ader new pattimer..der yang lawa,tp xminat lgsung nak tgk...haha...k la..nity nite everyone...

BACE LAGI...

my new PDA!!

PDA baru aku ngan encik patrick yang comey..ahaks... saye nak bgambar sket..nak tunjuk kat korang..haha...amacam?besh x?ni la model O2 Xda II mini...nyummy!!

BACE LAGI...

weekend yang sgt bz....

perfff!!!weekend b4 stat my new semester..bz cam haram..da 2 ari da ponteng keje.. byk hal nak kene setel b4 sok...tp bile blog ni da terposting,mean sumer yang aku bz 2 da setel da... waaa..bley tido lena la pehni....

pe jek yang aku bz ek?bz tlg dak2 ni la kot.. bese la,aku nih kat pattime agen pencarian umah sewa..cess.. der plak jawatan xrasmi di situ..ahaks.. emm..baru2 ni baru setel tlg iRNy setelkan hal kolej n dye pon da dpt kolej da..sng ati sbb xyah risaw2 pasal umah sewa sorang2..

then sumer yang da blk shah alam smlm mostly contact aku ajak jupe.. perfff...xcukup kaki aku dbuatnyer.. arini continue meeting frens..sok?blaja ke?xder makne la.. sok mesti meronggeng jek.. kalo xder aral melintang mlm ni aku nak g keje..nnti bos bising lak da 2 ari menghilang..

emm..1 more thing yang wat aku btul2 sakit kpale ni pasal tepon aku pandai2 jek mereng tyme aku kaye ni... btul2 mintak tepon baru la..huhu... juz nak cr mase jek ni bile la aku nak g ushar tepon.. sdey sgt tepon xder..huhu...nnti da ader tepon canggih leh la salu upload gambar2 besh kat blog...hoho...

ah..ckup2 la posting ntuk arini...da sakit peyut la..lapa..nak mkn..kene bjimat pasni tkt pokai lagi cam sem lepas..hahahaha....k..daaa...

BACE LAGI...

our FRIENDSHIP is my priority!!!!

Assalamualaikum sumer...
diz latest post aku nak intro psl pe yang aku harap kan new sem yang baru nak masuk mggu depan... Isnin depat stat la balik kehidupan kite as students... mmg aim utama kite study n get a flying colour in final exam..tp one thing yang aku plg nak tekankan n bg aku tsangat la penting is frenship...

aku sgt pentingkan kawan2 aku pas family aku..nape??bcoz bley dkatekan lebih separuh dr life kite dpengaruhi oleh kwn2..aku xkisah la nak bkawan ngan sape2 pon...jht cmne pon ttp kwn..tp satu yang aku plg harap aku dpt kwn2 yang btul2 setia n rs cam pe aku rs..kawan mmpu mencorak kite...

kawan mase kita ketawa mmg akan ramai..tp korang caye x,mase kite sedey,kite ssh...xsume akn ngan kite...mby 5% or 10% je..org2 camni la kite nak cari..aku bkn kisah pon..sumtyme diowg mmg ader komitmen len...ade awex..ade life sndri..kte mmg kene consider.. tp sket sbyak mmg kwn yang baik ni akan membantu....

bila kawan ramai,keliling pinggang...cakap besar tunjuk belang...tapi bila sorang, pengecut pemalu... macam suma org....pe mksud dye??der yang cenggini..ble ngan kwn rmai,blagak.. bjet byk pengaruh la konon..tp ble da sowg,da kene pulau abes kecut telo..sory cam ksr sket.. tp 2 mmg hakikat....manusia la katekan...

bg aku la...ckup la aku benci sorang 2 seumur idup aku..aku hrp xder yang kedua.. aku nak kwn ngan sume..kalo aku mmpu aku nak tlg sume..tp ikut daye aku la...sape dtg kat aku aku akn tlg...tp aku hrp xder la cam pe da jd kat aku byk kali... ble da dpt pe nak trus ilang... aku xharap budi dibalas...cume tali psahabatan 2 kite kekalkan...

bkn la aku ckp aku ni sempurna...aku tau..dosa n pahala aku, Tuhan saja y tau... aku sndri byk kelemahan...aku trima org ckp... tp plez jgn kutuk blakang... aku plg xleh trima la cenggitu... 4da new sem..my 1st priority is frenship..aku hrp kat sume,jgn rosakkan psahabatan,even pe da jd skali pon... xder kwn korang xkan g mane...

dlu aku xsedar sume ni..tp 2la..Tuhan nak tunjuk...aku da byk blaja dr kesilapan aku sndrik... k la..2je...sem baru ngan semangat baru..ngan azam baru.. ngan kwn baru... aku hrp sem baru ni epy la..xcam sem lepas2..penuh ngan duka...da la...da kul5.30.. sok nak jmpe kwn2..tata..

BACE LAGI...

Kuala Lumpur 03.07.2007

Hoo..Hooo...mak ai..cam sambut merry christmas plak..xder la..Last tuesday aku ngan Lucas (die ni member aku..greatest bartender in shah alam!) lepak KL..die banjer..aku follow jela.. kat bawah ni gambar kitorang kat petak mase..tgh tggu nak masuk wayang..cam org giler la amek gambar plak..

selamber jek rider g BB..park kat area star hill trus g usya tiket..plan nak clubbing xjd la katekan..haha..rs cam nakal jek..so kitorang g layan wayang jela..citer transformers beb...xcam gempak lak kan efek dye..perh!!pueh ati la..dah la org banjer..maunyer xpuah ati..hak2.. kat sape de plan nak tgk 2,g la tgk..besh woo...aku pon cam nak giler la jap ble tgk citer 2..huhu..

kat atas ni gambar dak giler gambar aka mr afif..aku ler 2..pantang masuk kedai,men sarung jek pe dpt..sebbek aku xupload sumer gamba giler..cukup la ni jek..huhu...org pon da pelik jek nape la mamat dua ekor ni terloncat2 cam org giler..aku pedulik hape..sebbek tuan kedai xhalau kitorang..hahaa~

ni plak gambar dlm cinema hall..nampak jek cam xder org 2..tp penuh tahap gaban.. yang plan nak wat projek dlm 2 pon kire terbantut gak la niat!!haha...peh 2 kitorang kua ronda2 kl..g klcc,g clubbing sumer..xder la clubbing..singgah jek..bende2 pelik ni xleh citer sgt!!korang ni kang siar kat tv3 plak ckp anak melayu da xserupa melayu..marah karam singh walia..hahaha..

korang nak taw x,nape mamat ni sempat posing lagik??ni kes xpat tido la ni..haha..balik kul 5am da pagi..nak tido celah mane?aku ni mmg la..mmg style xtido mlm..mlm jek msti jela nak hang out..ni pon kes xleh tido la aku update blog nie...balik minum2,aku da xpat nak watpe..da xder idea pape da..huhu...

last kopek!!ni aku bagi korang peace sbb bc blog aku neyh..cube perati btul2,mate aku ganjil sket x??xnampak??kan sepet jek 2..2 tande aku mmg ngantok tahap cipan sampai xpat bukak mate..tp sempat jek bg peace sepam..haha..citer g hang out plak..xder idea nak citer bende sedey so aku citer bende epy la plak..kang korang ckp idup aku suram plak..huhu... k la..da pagi ni..giler pe..tgk tulisan kat pc ni cam da joget2..adios..challu!!!!





BACE LAGI...

hahahaha!!!!


BACE LAGI...

memori best kat pedas dulu...

ola...hehe..posting kali ni aku nak tunjuk la gambar2 aku mase aku kat pedas dulu... firstly aku nak thanx kat mr alang coz upload sume gambar2 kitorang yang nerd cam haram 2..hehe.. let's check it out!!!!

mase kat dewan mkn..baru pas prep ni..tgk la rambut aku...panjang ek??tp skg xder rambut panjang lagik..ni la dak2 f5 yang jahat dulu...der muke ponteng,muke merokok,muke makan..muke pe jek,korang tgk la...waaa....rindunyer.....

duduk dari kanan: mr alang, mr ikram..
berdiri dari kanan: mr sam, mr udeng, mr gunjai, mr acul, mr alip, mr sopi...
tiada dlm gambar: ustaz amad, mr fishem..

ni la rumet aku yang dirindui..haha...ni bilik otai kalo korang nak taw...bilik badar aka bilik pengawas aka bilik dak jahat...haha...banyak yang besh kat bilik ni dlu..xkan lupe smpai bile2.. bile tgk blk..tringin sgt nak balik zaman skolah..hope our frenship akn kekal slamanya..huhu..


bergambar kat kolam aspura...penat aku search der x gambar aku..tp xnampak..tp yang penting kolam ni la tempat kitorang berenang dulu..tangkap ikan siap wat bbq lagik..dat a greatest memory yang kitorang xleh lupe...mase ni ari jumaat..tgk la bju melayu lengkap lagi..hoho...

ni mase melepak2 kat bilik tv same dak2 f5 la..time ni kitorang ngan spm..tp sukati mak bapak jek lyn tv..bulan pose mase nih...miz dat moment!

gambar ni mase kelas add math..mase 2 kitorang mmg rajin gle blaja add math.. siap der plak men2 amek gambar...aku pon xpasan biler...tp kls tuisyen ni la plg besh dlm byk2 yang aku blaja.. Alhamdulillah..hasilnye aku dpt A1..wawa....

hehe...ni gambar saat2 terakhir la kat skul...mase nih kitorang nak g semayang jumaat.. tp sempat la posing dlu..aku yang alim 2..siap ngan kopiah lg..sebelah aku paan aka bangla sbb idung dye cam mat bangla..hehe..kat atas 2 mr alip n mr alang...kitorang satu bilik kecuali bangla la...

hehe...ni la citer aku....byk lagik..kalo der sumber aku story lagik.... btw,f5 kat pedas la saat paling besh aku dlu..ngan kawan2 yang besh..keep in touch!!!hehe...

BACE LAGI...