ola frens....

hoho..lame da mensunyikan diri...balik kampung seminggu..lepas rindu kat mak yang sowang2 kat umah 2..huhu.. pe nak citer ek?xder idea la...juz baru jek sampai shah alam ni..tgh register subjek..pening aku server cam hampiss...huhu...

xder besh story la...lepak jek kat umah..emmm..banayk sbnarnyer nak citer...topik dajjal n sifat berpura2..ni la bender aku benci skalik yang mmg da ade dlm diri manusia zaman skg..xdinafikan..aku sbgai insan yang lemah ni pon kdg2 xleh lari dr sifat mazmumah nih...

emm..tggu jela bile aku open story ni..skg still xder idea nak starting..msih kumpul maklumat.. for those yang sudi lawat blog aku ni,thanks..bkn skadar luahan hati..tp kdg2 kiter perlu blaja dr pe yang da jd..aku anggap sumer ni pengalaman idup yang plg bguna buat bekalan meneruskan idup..

lebih2 lagik zaman skg..fitnah lagi dasyat dari yang dah berlaku zaman Rasulullah dulu... nak citer mmg panjang..hope der yang sudi bace..at least dpt pngajaran dr pe yang akan aku citer...

ntuk skang..aku dtg shah alam blk ngan semangat yang baru..azam yang baru.. n semester tang baru..hak3..der lagi..junior2 polymer yang baru kot..hak3.. hope my life pasni iz more better than past..aku doa kat Tuhan byk2 supaya tetapkan iman aku n golongan aku dlm golongan org2 yang benar..aminn... Insya Allah..

"aku ini bukanlah sempurna,
tapi aku tahu.....
dosa dan pahalaku,
Tuhan saja..Tuhan saja yang tahu....."

see ya next post!!

BACE LAGI...

yesterday was passed..njoy!!

new posting!!!!
yesterday...i woke up at 3 pm..how blur i am...how hungry i am??haha.. yesterday i hang out wif my housemate at bukit bintang..bout 7 pm we arrived at international complex..jln2 bajet nak shopping..yela..der sale levi's n dockers..sape xnak sumer barang rm50 jek..ori2 lak 2.. tp cam hampeh jek..xbesh langsung..

then we all trus lepak BB..saje hang out tengok bontot mat saleh..eh??minah saleh la..hehe.. jejalan kat BB plaza, lot 10 then g KL plaza..tengok mak arab pon ye gak..bajet nak masuk kafe batu keras dak2 xnak..so dok menular jela..

makan kat mamak..makan nasik..lapa dol..sempoi la aku abes rm 5 jek kat BB..saving gile..kul 11 kot aku sampai umah..

ekceli nak blk kg da arini..penat da aku dok shah alam..kebulur jek rs..bek blk kg jap cas duit... mggu depan aku blk sambung keje la.. xsaba nak blk..excited la plak..hoho.. pe aku nak wat kat kg..lek je kot..rest pepuas..pehni da nak sambung sem baru..xsabar nak usya2 junior...maklum la da jd senior last year..haha..poyo lak ai..ye la,kene la cpt2 cr awek..jap g konvo xder awek bg bunge xcam sedey plak kan?hehe..bek pasang junior..baru gempak..tgk la kalo ader rezeki.. kalo der peluang nak bcinta lagi,der la...xtaw la komitmen ni der ke x?hope dpt yang understanding..

aku cam nak njoy2 je stat sem ni..nak epy blaja..nak keje pattime.. nak hanging ngan kawan2 yang menghargai aku...syukur sgt,wpn ader kawan yang mkn kawan,tp msih ader y setia lg.. aku anggap sume yang pahit 2 sbg dugaan n pengalaman hidup..aku xkisah pon..ader mase mmg kite y akan kecewa..tp ader mase aku akn dpt gak rs keindahan idup ni..the best of my life.. aku rs aku dah mule kenal kehidupan aku..syukur.....(^_^)

aku kene mule ignore my past..let's begin a new one..the life wif full of happiness.. ngan kawan2 yang salu ader kat kite...thank God, coz give them to me... especially hafizah, y xpenah kecewa kawan ngan aku..salu bantu aku n support aku mase aku memerlukan...suzanawati..da gurl dat always give me support...thanks gurl!

angah...da junior dat understand me,support me to begin new life...ayin pon..junior 1st aku rapat..aku da anggap korang cam ader sndrik... kawan2 baru aku..salu tmn bile da bosan.. syam..zern..man.. lynn n ayu.. der lagi aku baru kenal..ija..kire senior la die..hehe...enjoy be fren wif them..may God bless them...

emmm...ramai lg...xsempat la nak sebut...for those yang salu sokong aku n hargai aku,aku doakan korang pon epy salu...kat sape yang rs die betray aku 2,korang pandai2 la...rsnyer xder maaf bagimu..haha..kejam ek??aku pling benci org aniaya aku..ntah pe salah aku kat org 2.. bia la Tuhan jek yang balas durjana ko 2...

aku kalo bley nak kawan ngan sumer org,tp kat sape y nak take adv,nak gunekan aku 2,aku xnak la ckp pe2...phm2 jela...aku ssh nak maafkan org.. aku xleh trima sum1 yang bley mainkan psahabatan....aku xrugi ilang kwn such like dat..sbb aku der ramai lg kawan yang same aku.. kebaikan akn dibalas kebaikan...yang kejahatan 2..kejahatan jugak la yang layak bg die...bia la mase menentukan...

aku jrg cite bende yang aku xsuke camni kat org..aku citer kat blog jela..der yang bace ader la.. bia la,at least aku xsakitkan ati sape2..skurang2nyer aku bkn ngumpat n mengate blkg... sape yang terase 2 padan muke...haha...

eeh?ni da tahap luahan ati..da lari topik ni..xpela..juz nak bg kesedaran kat sape yang tbace... kite idup ni bekawan..bkn berlawan..nak berlawan bley jek..cara bersih la..stakat ngate kwn sndrik bkg2 bek ko g neraka ckp ngan setan...

ntah la..nape la aku sgt benci kat org2 camni..die xder kwn ke?xnak berkawan?nak yang perfect?xtaw ke org len pon ade prasaan?kawan la ngan lembu..aku rs lembu pon ader gak perasaan...neway,bia la kan?kiter xpunya kekuatan ntuk halang sumer 2...bia la..sumer keje Tuhan..ade sume ni ade la hikmah..blaja la dr kesilapan..aku may be silap gak..silap pilih kawan.. tp pe yang aku mampu ubah..bek aku muhasabah diri n cube baiki diri ni..manusia xkan jd perfect....da perfect is Rasullullah...

k da la..jp g nak blk kg..bek aku packing baju...see ya next post...thanks my frens.... i love u all...tata... balik kg....ooooo...balik kg....hehe...

BACE LAGI...

:: Terlalu Cinta ::

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

BACE LAGI...

wut kind of person u are??

hola..cant sleep lor..so blogging la..hehe..hurmm..person..i noe dat so many kind of person dat we dont noe who is exactly him/her..kat dunia ni,mcm2 org aku da jumpe..der yang leceh,ade yang baik..ader yang jahat,ader yang ati busuk..xtaw la,nape ader org yang ati busuk n xpenah puas ati ngan kebahagiaan org lain...

i hate dat person who betrayed on me..cheating on me..sucks!!aku rs nak hentak je..how come ader gak org camni..aku renung diri sndri,my past..dunno wat wrong on me..i tried being gud fren to all..aku cube jd kawan yang baik..tp dgn kebaikan yang aku buat 2...sumtime ader gak person yang take advantages..diowg pusing2 makan aku balik..wierd person!!benci tol aku..

i think dat sumtime i make some mistake to them.. i'm sorry..tp nape la der gak org kat dunia ni xpenah puas ati ngan pe yang aku ader?pe la sgt,aku xder la org yang korang patot jeles.. org yang aku sayang da ilg dr mate aku..my dad,my girl..aku xkisah la..dats my fate!nasib aku la 2..aku byk saba ntuk tu..

sumtime plak,ade gak yang benci aku ngan ape y aku capai...aku syukur ngan pencapaian aku, sikit sbanyak aku dpt la score in my final exam..2pon ader yang xpueh ati..der yang xnak kawan ngan aku lg pasal ni..pe la salah aku...aku blaja n aku berhak dpt result sebaik 2..bkn aku kedekut ilmu pon..i try to help my frens...i like to success wif them..2la aku xpenah la nak rs bangge ngan pencapaian aku..kalo leh aku xnak bgtaw org pon pe aku dpt...der lak y ty aku mkn pe,rebus buku mcm2 la..i'm juz an ordinary person..

pe yang aku pk skg ni..kwn2 ramai pon tpo xsumer leh jd kwn yang baik..sumday,they will betray on you..lagi korang baik ngan die,lg la korang akn musuh ngan die one day.. aku xpenah pon mintak jd cam2 seumur idup aku.. for me,frens will being fren 4eva...aku syg kawan2 aku..kalo leh xmo diowg susah pon..but look??wut they do on me?humm...tu la dunia.. itu la manisia yang xpenah bersyukur kat Tuhan kan?

aku ini bukannya sempurna, tp aku tau....dosa dan pahala aku...Tuhan saja yang tau... aku pon bukan dak baik cam korang kwn2 aku..aku lg setan..kot?hak3..tp aku akn jd kawan yang baik kat korang..tp jgn la judge aku cam aku ni jht sangat...jgn la hina aku..aku taw ader yang dlu baik ngan aku,tp skg,die la musuh dlm selimut..gunting dlm lipatan..wut else?

hmm..sumtime i think dat my life is unfair..tp taw la,hidup kite ni ibarat roda..sumtime u are on da top..but sumtime??one da kite kat bawah..same lg nak tlg kite??tu la kwn2 kite yang kat atas..caye la ckp aku...cuaca xselalu cerah..hidup xselalu indah..

ntah la,aku ble rs cam teraniaya sgt..aku nak jek doa kat Tuhan buat org2 yang wt aku cani akn terima balasan setimpal...aku xtahan idup camni...mujur aku masih ader org2 yang memahami aku..thanks guys..korang sumer anugerah...aku saba n yakin sumer ni ujian kat aku..aku harap sumer ni akan bubah dlm mase terdekat..Tuhan brilah aku kekuatan untuk tempuh sumer ni...

ok..dat's wat i'm gonna say...itulah manusia..ble bkawan 2 hati2 la..aku da byk kali kena camni.. hard to find da fren dat wanna be wif u when u in hard..kwn mase senang mmg senang cr..tp biler kiter ssh diowg akan lari..pandai2 la...

BACE LAGI...

hello...

here i come!huhu..so long not posting in this blog..quite busy lor..working,hanging out,meeting frens,scootering n smoking..haha..joking jerk..dunno,i'm feel tired la,sleep...sleep n sleep.. juz listening MCR,bored..waiting 4 syam, dunno where 2 go,not plan at all..pay my scooter,lunch maybe,n what else??

last nite, i went out wif my old frens,mamat n azri..also wif syam..hanging, gossiping and laughing till 2.00 am..then i gave my scooter to afat..waaa..my scooter!!heee...

dunno wat to say lor...wargh!!gonna sleep..tata..hahaha..

BACE LAGI...

Terlalu Cinta.......






ni lagu plg touching aku penah dgr...yang len2 penah gak..tp lagu rossa mmg besh!!!

BACE LAGI...

ola....tora datang lagik..

aii...aku kembali memposting...penat keje woo...arini pe jek aku nak citer...der gak scenes yang memalukan aku arini...especially aku tjatuh foods mase keje td..peh!malu giler..sebbek bos xnampak..kalo la dye nampak mampos aku kene teow..mane xnyer..da la keje xfokus..alih2 semangat jek nak nak angkat berat2..so aku pon menjatuhkan la foods 2..sebbek aku xtgolek same..tp 2la..aku pon xsdar tgn aku da over load angkat mkanan...sebbek xseliuh,aku rs smacam jek..sakit gle tangan..baru pas lepak2 ngan dak2...hoho..xngantok plak...

ekceli aku baru kenal ngan new pattimer staff td..dak itm gak..dak cos perhotelan..nice gak kawan ngan dye..senang bawak borak2..leh kater la evetytme i've got new frens,xkisah laki ke pompan..besh la...hope kawan ramai ni leh wat aku senang n epy ntuk truskan life...aku suke bkawan!!hik2...

siang nnti aku cam da ssun plan baik punyer..aku ngan syam nak g unisel kot cuci mate..haha.. then g jumpe afat..dye nak jeput rumet dye..ok gak 2..untung2 leh knl gak..haha...ekceli aku suke borak...xpat borak ngan dak2 ni...borak depan pc pon ok wat?ahaks...

BACE LAGI...

keje...keje..die..die..

hoho..kemaruk cr duit gle r ni...xpueh ati ngan pattime waiter kat concorde,wt plak pattime stock take kat giant...peh!masuk kul 10.30 mlm kua awal pagi pon tahan jek...lumayan gak satu mlm dpt rm 50..sbnrnyer saje jek..nak penuhkan mase lapang...besh gak try keje kat tempat2 baru ni...dapat new experience,get a lot of money...release tension..meet some frens..besh la..

mlm ni aku gerak g bandar utama lak..wat kat sane la mlm ni..penat xilang lagik,tp semangat berkobar2 2 la yang penting..hehe..hope mlm ni xder prob la..xder la penat sangat menunggu.. pe aku nak story sbnarnyer?haha..aku pon xtaw....bru bangun tido la..otak weng jek lagik.. huhu...

BACE LAGI...

bgn pagi gosok gigi!!

aloha.....
bangun pagi arineh....
bgn siap sarapan nasik lemak zern blanjer ngan die n sham....
nak gunting rambut jap lagik..
pe nak wat arini??
xtaw lagik..smlm anra roza ujan2 g stesen bus...
arini rs cam nak demam la plak...
pe2 pon hope arini lebih best dr semalam...
caiyok!!!!!
adios!

BACE LAGI...

smlm plak....

hoho...smlm aku wtpe?emm...smlm aku keje la...chinese wedding...balik kul 1.30..peh penat giler babas..pas2 aku g minum2 ngan lynn,ngan ayu,syam kecik ngan besa,roza,azlan,zern n man..

lame gak lepak smlm...borak2 men teka-teki suma..penat kul4.30 baru aku balik..pe nak citer??
xlarat..ngantok..huhu..tido dulu..krohh...krohh...

BACE LAGI...

mlm jumaat yang besh....

hoho...lambat plak aku blogging mingu ni..emm..sbnrnyer aku bz sgt minggu ni..keje sket jek..bz meronggeng jek lebih..sbb byk bende nak story,aku skip la cite ari khmis sbb same jek cam ari len2..aku bgn tido kul4 ptg,g kua ngan sham, roza n my new fren afat bejambul putih..haha..g meronggeng smpi kul4 pagi plak..baru blk tido...hoho..

yang byk story ari jumaat la..al-maklum la,gaji kua..haha..diz week aku xdpt byk,dpt rm 82 je..tp ok la ntuk aku idup sminggu siap leh g joli2 shopping bagai...haha...pas smyang jumaat aku amek gaji la dulu,baru g mkn kat s17 ngan roza,afat,sham n zern...mase 2 kitorang nek kete..cdg nak beli tiket g kelantan roza,tp die xjd balik plak..so kitorang hang out jek la p autoshow sumer..xder plak nak g uptown kl coz mlm nnti kitorg nak jumpe kwn2 roza..pompan la katekan,smgt jek dak2 ni..cess...

mlm pas isyak kitorang kua la ramai2,ng geng td tambah ngan nahar(harry potter tiruan..haha),lini ngan adek dye yana...mase 2 kire dpt kawan baru la..diowg sempoi la especially nahar..yang lini lak cam malu2 kucing last2 gelak besar gak..byk la program mlm 2..

mule2 kitorang g meminum memakan dlu kat restoran zul yahya(ala..yang hero kabil hero kabil zero 2la..)lyn shisha lg..peh,lame xlayan,perisa strawberi lak 2..sampai sakit tekak..ala2 nak putus urat kerongkong aku...haha..

then da penat ddk, kitorang g uptown plak..shpg..kan da ckp bru dpt gaji..aku pon dpt la cap ngan suar selai..jd la 2..duit pon nak kene jimat2 gak kan..jgn round2 sume smbil gelak2 sedar2 da lewat da...besh gak la aku layan borak ngan diowg...

pas2 kitorang y dah lapar ngan haus ni trus melepakkan diri slama2nya kat hakim baru...sume pon open story msg2,start dr zern,sham,roza then aku..dak2 len xmo open story...malu2 plak..cess..xpela..diowg xbese lagik..xkisah pon..aku pon byk borak ngan yana..dak baru 19thn,kecik lagi..tp kiut tang mate dye..hoho..terpikat la plak..

xder la..hehe..then b4 balik kitorg lepak la dataran jap..besh gak..gulg2 jek..memasing da penat cam nak pengsan..kul4 lebih baru nak balik..pas amek emel n no tepon kitorang pon blk la.. 2la citer ari jumaat aku ari2..mmg besh dpt kwn baru..tiap2 ari pon aku dpt kwn baru...

pasni aku posting citer ntuk mlm td plak...citer mlm ni pon la kalo sempat...hoho..
ok la..njoy reading bg yang sudi nak bc la..k la..adios..sayonara...tata...

BACE LAGI...

pe lg yang besh???

tido.....tido....tido.... tido la yang plg besh..hehe..wat saper yang bace blog aku ni sowie la ek?cer aku ni pening2 lalat sket..hehe..aku bgn tido smlm kul5.30 ptg..ala2 lebih kurang 2..pedih perut aku..mklum la..penat yang teramat sangat smpai nak pengsan..then bgn kelam kabut la aku g mandi harumkan badan..perut da mrungut2 da ni..hehe....

da ciap mls lak nak g bli sarapan..(sarapan ape petang2 ni???) so aku pon merajinkan diri mbasuh pinggan mangkuk n sluar baju ngan washing machine separa auto aku tuh..pinggan mangkuk basuh ngan tangan taw??haha..then aku pon sambung online cam bese..bukak fs,reply msg,reply comments,tgk tepon,type msg kat tepon plak smpai aku rs giler lapa....

still xmkn lagik nih..aku dok lyn kebendenyer tbe2 msuk la mgrb..dlm kul9 gitu aku pon g melahap nasik lemak cam dak kebuluran afrika..yela..time keje mewah jek g mkn kat hotel..time offday ni saving2 la,mkn nsik lemak jek..hoho..blk umah bru nak men2 msg roza lak kol aku...der hal,aku g jela kat dataran teman die jd pelarian..cisss..kire mlm baru nak mule la ni.. aku kan stok burung antu..mlm2 mane der keje nak tido..nak wat tahajjud jarang skalik..biler la aku ni nak insaf...

citer ngan roza plak,die stok kene kejar ngan tuan rumah sbb xder duit nak byk deposit umah..aku nk tlg??aku pon kering..sebbek la gaji mggu bekap aku..kalo x da lame kering kesangapan..hahaha..so aku tmn la die lepak tguling2 kat dataran,then g mkn nsik lemak..nasik lemak lagik??sebbek la minah 2 banjer...ok la..then ala2 kul1 lebih blik jap cas tepon..lyn gitar jap..mabuk la roza dtg umah aku..haha..

kul2 g hakim tgk bola..brazil vs turkey..cam hampeh plak brazil main..2pon xmenang..cane la nak mn copa cenggini??da 2 aku dok borak jela smpai kul4...alih2 ble nak balik,skut roza lak xleh stat!!pergh!!nyirap lak kan?last2 moto aku gak dye angkut..sok nak g repait la kot?2 pon kalo aku bgn awal..hoho...

blk umah da xngantok..so cam bese,kalo xleh tido mknenyer guitar learning la 2...blaja la main gitar lak sampai mabuk..sian lak kat apul..lantak la..dye pon keje petang...

ops...ni cam da time tido aku..aku tido dlu la..hahaha...challu....

BACE LAGI...

smlm yang cam best!!!!

wpn smlm aku bgn kul 4 ptg,ari2 aku mule time 2 la..
pas siap mandi2 sume aku ngan lyn g mkn ns ayam claypot kat skyn 13...
pas kenyang jejalan jap,g giant pas2 boring g tesco plak...
da penat jejalan aku g s13 blk...hoho...
dlm kul 8 gitu aku g la swimming ngan dye...lame gak,sampai kul 9..
then pas azlan nan riz dtg baru plan nak main ftsal mlm 2..
plan pnye plan,last2 dpt gak member,n aku booking kul 12..
besh gak smlm pnye game,wpn main gelak2..
tp pueh ati la psl lame da xsepak bola..cam nak main lagik jek..hoho..
tgk la sng2 ktorang main lagi..aku tdo pon smlm kul bape..
kul5 lebih..peh!!smlm yang cam besh sampai elok da demam aku..hahaha!!(^_^)

BACE LAGI...

hye....

huhu..kes xleh tido....tensen la england xmenang...seri jek?ciss..bazir jek mase aku g tgk bola di pagi hening..hoho...aku keje td..td la keje plg besh...sonok gle xder stress,epy jek...balik pon awal,kul12,pas2 lepak cafe hotel g sental udang galah sampai senak..haha...blk jek kul3 trus tgk bola..layan teh tarik pon xleh tdo gak..aku rs aku ni da tahap penyakit insomnia kot??haha..

pe yang nak citer arinih??bkn ade idea pon..juz arini aku lagik rapat ngan dak2 banquet..kire da tahap otai la ni..hoho..sok keje lagik..malay wedding..luse chinese wedding..chinese ni yang aku lemah sket..tp wat jela...dpt income lebih..

mggu lepas punyer gaji pon da dpt..wawa..pakcik kayo...mggu dpn pnye leh njoy2..haha..da la..xtaw nak citer pe...penuhkan blog ngan citer mengarut jek..wat dr sndrik bace..bkn der owg len nak belek blog neh..hoho..

BACE LAGI...

ujan..oh ujan...

hoho..dlm pade ciap2 nak g keje ni tibe2 plak ujan..cam xnak bg pegi jek?hahahaha...
tggu jap g la..hope reda la cpt2 ujan..excited nak g keje ni..mlm ni wedding malay..kang dpt gak fewiit2 awex cun..hahaha...jhtnyer niat....

dok tggu ujan benti dok melayan la internet ni..waaa....mlm ni nak tgk bola lagik...england vs brazil..sokong england sbb der beck ngan rooney...hehe..hope game mlm ni besh la...kalo x, bazir jek aku penat2 balik keje..hoho....

ujan!!!benti ler cepat!!xbldsglfdldfscvndfldperffffff!!!!

BACE LAGI...