perffff....

arini da tahap bosan da ni....pe ntah aku nak wat..da la bangun lambat..nak makan pon xder mud...nak wat bender pekdah pon da xder idea..hohoho...

btul2 melepak jek..bos da boring sangat da blk kg da..aku jek..sebbek sok keje..der gak bender nak dbuat...tulis blog ni pon da xderidea da nih..huhu...men fs da boring plak..

bosaaaannnnnnn!!!!!!!

BACE LAGI...

tgk wayang arini....

olaa....hmm..arini ari njoy gak la...hehe..arini aku g tgk wayang ngan angah..cian lak die..da dtg cni cuti2 ni alang2 kitorang kua la tgk wyg..lgpon sok die da nak balik kg..hehe..

td g la jusco bukit raja dlm kul 2 kot..then g bli tiket...aku wat reservation tp server tgv 2 bengok..td pon dpt pot tepi..sebbek ok..kalo xmenarik xder makne aku nak msuk..huhu..tgk plak citer pirates of the caribbean 3..besh citer 2..lame,3 jam..tp ok la,sedar2 jek da nak abes...excited gak sbb aku ciap cr pirate2 lg sbb nak phmkan story..ok la...hehe..

b4 2 kiter mkn mekdi..angah banjer..lame sungguh aku xmkn mekdi..maklum la..dak giler mekdi lkalo xpat mekdi seminggu leh gile..da tahap addict da ni..haha..tp mencen chumil la kan..xkan lak nak mkn gelojoh2..fufufu~

pas2 ader la g jln2 n g dinner roti cnai..layan roti canai plak mlm2 ni..huhu..xpela..da dak kecik 2 nak mkn roti blanjer la...

part yang plg besh angah bg suprise kat aku..haha..die bg aku tshirt ngan en patrick die nak letak kat hp..tq..tq..toche2..arigato gozaimasu..yang penting,arini kua epi..pnt sbb lame xkua.. blk td tros tido jek..huhu..

k la...ni jek citer arini...aku pon nak masuk tido nih..tatata...

BACE LAGI...

wawawa...cumilnyer die ni....citer nih sangat besh..cam nak tgk byk kali..
sbb awex ni cumil..lalala...

BACE LAGI...

lapa..lapa...

aku ngah lapa ni...mane x nyer,da kul 5 pg ni still xpat tido...asyik sangat melawakan blog aku nih,sampai xsedar da 3 malam aku xtido..huhu...act bkn ni pon sbb xpat tido..tp mmg dah xpat tido nak wat cane..bjage jela smpai subuh kang..huhu...

sok nak g tgk citer pirate ngan angah..huhu..xsaba sbb lame sgt xg tgk wayang..rindu nak msuk paggung la katekan...haha...hope citer sok besh la..nak mkn byk2 la sok..sbb skg ni rs da kebulur,kebulur la jugak..haha...

emm..pe aku nak citer ni ek??oo..aku lum citer sgt detail pasal pe aku wt time cuti neh...haha.. xder pon yang xcited,tp bley la..aku wat pattime kat hotel..last week aku 1st time la wat housekeeping kat grand blue wave 2..besh gak..njoy jek keje xder tekanan..tp member xramai..cam pompan jek belambak..pompan ni da la aku cam da anti sket..tp sebbek dak yag aku keje same 2 ok..layan la...

then ari sabtu n ahad ari2,aku wat pattime waiter kat concorde hotel...emm..yang ni besh..kawan ramai,meriah jek wpn keje penat sket..gaji aku xkisah sgt tp besh n byk la pengalaman..ske gak aku pattime sane...

wat mase ni 2 jela aku wat..byk lagi plan ni..sem dpn aku plan mcm2..hope byk yang jd la...hoho...my 1st step aku cam nak elak la prasaan luv2 ni..stkt kawan2 sudah..pening la kpale aku..sakit otak..cam da bazir jek 2 tahun aku wat bende yang xtaw pe ksudahannyer..

bia la ngan bende da lepas,bia lepas..hope life pasni lg njoy n epi salu..nak tambah kawan ramai2 sampai muntah...emm..2jela aku nak citer..kalo aku rajin aku posting lagik ntuk dr sndrik bace..haha...yawn..yawn..ngantok!!!daa...

BACE LAGI...

hoho...

akhirnyer ader gak improvement kat blog aku...
kalo x,mmg buruk cam haram...
kalo xder org singgah gak xtaw la..cess!!

BACE LAGI...

wawawa...

hoho..aku yang bowink ni sebbek dpt wat pattime....

khamis ari2 aku berpattime kat grand blue wave..keje housekeeping..besh gak..njoy jek kemas katil..haha...ptg ni plak aku wat banquet kat concorde hotel..hope besh gak la..wat penuhkan mase lapang..baru taw besh gak keje kat hotel nih..hahaha...wisy me luck...

BACE LAGI...

Kisah Tidur Seranjang Dengan Suami Orang....

Teman saya ini (katakanlah namanya Wati, 27 tahun) bekerja pada suatu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai asisten dari salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (kita sebut saja namanya Andy). Wati sangat mengagumi profil dan karakter Andy. Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesional dan gentleman, penampilan yang selalu rapi dan nice looking
serta usia baru 36 tahun (waktu itu).

Singkat cerita Wati mulai "naksir" Andy.Ternyata Wati membiarkan perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari ia semakin jatuh hati kepada Andy. Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional di kantor yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuri urusan kantor membuat Wati semakin mengagumi pribadi Andy. Suatu hari urusan kantor membuat mereka berdua harus pergi ke beberapa kota di Jawa Tengah. DL (dinas kota ) nich ceritanya. Untuk memudahkan mobilisasi, mereka naik pesawat ke Semarang dan menyewa mobil untuk melakukan perjalanan darat di sekitar Semarang , Magelang,
Yogya dan Solo dalam rangka melakukan suatu survei khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana ceritanya mereka kemalaman dan menginap di sebuah hotel kecil.Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi karena hanya tersisa 1 kamar ia meminta pendapat Wati. Karena memang sudah sangat lelah Wati setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Wati agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut). Karena tidak ber-ac, maka Andy membuka jendela kamar. Masalah lainnya kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran
tanggung dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Wati untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadilah akhirnya mereka tidur seranjang setelah Andy berjanji bahwa ia tidak akan melakukan hal yang tidak-tidak. Sebenarnya Wati tidak bisa tidur karena seranjang dengan Andy. Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang karena tidur
serajang dengan pria sopan yang sangat dikaguminya.

Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan karena ranjangnya memang pas-pasan. Setelah setengah jam, angin malam yang masuk lewat jendela membuat Wati merasa kedinginan sehingga ia memberanikan diri bertanya kepada Andy:
"Mas Andy, aku kedinginan nih. Boleh nggak minta tolong jendelanya ditutup saja?" Andy tidak langsung menjawab dan Wati berpikir Andy sudah tertidur sehingga ia berkata lagi: "Mas Andy..."

Kali ini Andy langsung menjawab: "Wat, kamu kedinginan ya? MAUKAH


KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"


Jantung Wati serasa berhenti berdetak. Pikirannya langsung guncang mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya: "Maksud mas Andy?"


"Maksud saya...., jendelanya kamu tutup sendiri ya ?!"

HEE..HEE..HEE. .. SERIUS AMAT BACANYA...

BACE LAGI...