result yang makin teruk..


ola...lame xtulis..arini weekend..xde pe nak wt..mby jap g tgk wyg kot..so far,keje minggu ni mmg memenatkan..ckup penat la..huhu..ngan trial xsudah2..ari2..da la tu..byk pulak..xtau la..kdg2 rs cam nak pengsan pon ade..tp tu la rs keje kat kilang..sabo jela...
emm..ni result aku..yang cam hampeh la kot..bley dikatekan camtu la..hehe..mkin lame mkin merosot..n diz sem la y plg teruk skalik..ntah pape..kecewa tu ade gak..tp nak ckp pe lg..aku y makin malas..nak xnak trima jela..hope result final sem aku pasni ok la..hope xd yang kantoi n jejaskan pointer y seciput tu..huhu...
emm..pe aku wt ek smlm..huu..smlm btul2 bz la..da la aku kene stand by kat iqm kul6 ptg tu...sume plan pon da tjejas..huhu..balik je kul9 aku trus lepak makan ngan syam..kbetulan die msg..mat plak da ajak kua..tp btg idung xnampak2 pon..
lmbat gak..11 lebih mat sampai..pastu lepak kejap lg..pastu aku blk umah jap..mandi dlu..bpak ah penat mlm tu...tp nak kua gak..psl last nak g umah azad..yela..dak tu eksiden..kne r melawat..bkn pe..nnti kang da abis pektikal xsempat nak jumpe plak..
pas lame lepak..kitorang lyn snuker plak..aku,mat ngan adek die,ngan lo..men la snuker..lucky ball sume..last..kang xpt lagi..mat nak blk klantan da..sampai 2 lebih..lepak syed bistro sampai kul4 lebih..trus lepak umah mat..men ps2 la...smpai pagi....
penat gile..xcukup tido..pg lak g pasa kabut..pns lg..penat gak..hoho..ni pn da pnt,aku xpat tdo gak..hampeh tol...

BACE LAGI...

isnin..1st day kat B&D..

emm..arini ari ptame aku kat dept baru..so far ok..brader2 kat sane sume ok...baik n sempoi.. xd la rs kekok sgt..keje xbyk sgt..aku byk dok dpn pc jek arini..hehe..men internet je..nak try catia cm xpndai sgt la..fx die cm len sket dr y aku blaja..xpela..xpntg..then aku dpt satu keje nak assembly stopper kat reservoir oil assy..mencabar ke?xsgt la..sok smbg blk..hope de la kje2 besh aku dpt nnti..

pas blk kul5 td,aku mkn jap then trus tdo..ngantok gile woo..last2 tyme ni aku xpat tdo..tp nak pkse gak la tdo..huhu..tgk tv jap td,xd wt pape y len pon..nak msg pon xtau nak msg sape..bapak ah..bosan gile idup..bile la jdual idup aku nak jd besh ni?huhu...

smlm aku g sunway pyramid..peh!!tkejut aku tgk pyramid da totally change..bubah btul..aku smpi leh sesat dlm tu..tp besh la..byk kdai n butik..wpn aku xshopping pape..lepak2 je..mkn2 kat sane..hehe..

sampai mlm gak la..then aku singgah kat umah apek jap..lame xjumpe..mak die blikan kfc plak..waa..rezeki la aku smlm..sebbek xmkn kfc tgh ari tu...tu jela aktiviti aku..skg aktiviti aku nak tdo plak..bubye....

BACE LAGI...

my weekend...

hola..bape ari da xtulis blog?kumpul cite..lame xupdate der lak org tgur blog da sunyi kan..hehe..emm..arini weekend,cuti and plan nak g sunway pyramid jp lg..g jejalan..dgr ade sale??yeke?ntah la..ekceli aku bkn ske sgt shopping ni pon..hehe..

mlm td bosan gile,lepak umah ja'a la..tgk astro..tgk bola...then smbg tgk movie..pastu sambung lg tgk cite italian job..hehe..xd keje len da kn..tu la lyn je..pg ni bgn,lek2 bkfs mkn ns lemak n tgh ari bru blk umah..

pe lg kje weekend,kne la bsuh bju..smggu kumpul..xder mase nak bsuh tyme ari keje..hehe..sok, 1st day kat rnd..xtau la cane rasenyer..hehe..xceted pon ade..yela..minat sndri kn..hope jgn la byk sgt problem kn..

emm..da bape ari da aku xmsg ngan die..yela..bley plak men bet xnak kwn 2 bulan..ntah la..stuju jela..asalkan de org y bhagia..ekceli xnak kwn trus pon xpe..yela..bkn la keje aku ni nak kaco hbungan org..bkn kje aku...kalo aku ni cam jd pengaco,jgn la kwn aku kn..huhu...

tu la org..xpat nak espek pe diorg nak wt..kdg2 gile..kdg2 xpk prasaan org len pon..aku redha je..byk lg bende len aku nak pk..hope evrytg will going smooth..

krisis yang kat kg ni pon xsetel lg..ntah la..aku cam mls sgt nak blk kg..aku rs cam nak g mkn angin je..cam nak g holiday..cam nak jln2..nak tgk tempat org..aku cuti 5 ari ntuk ry aji ni..xder plan pon lg..huhu...

emm...pe lg nak cite ni?pektikel pon srabut gak rs..mane x nyer,repot lg,bku log lg..huhu..pening kepala aku...k la kot...stop kat cni...daaa....=)

BACE LAGI...

hehee....=)

aii...da blk keje arini..aku mls la nk ot..mklum la..mggu depan aku dpt da transfer g RND..hehe..xde la aku monyok je lg..mby penat n ssh kat sane,tp aku taw,aku minat kat keje2 camtu..hope ok la...
pg ni aku bgn nak mandi,bley plak air xde..tensen gle aku..sebbek ckup2 nak mandi..g keje sebbek xlewat sampai..huhu..keje cam bese la...boring n pnt..kalo xboring ok lagi..tp ok la..aku ngan dak2 sane da ok..da kamcing la..ble tyme nak kamcing ni la tibe2 dpt tkr dept..hehe..ekceli aku y mintak..xkan aku nak wt keje qc tu..bosan gile..
so aku wt jela ngan aty y rela...btul la kate org, pe y kite nak,bkn salu leh dpt..nak2 dlm dunia real...nyata cam y aku ngah lalui skg...ni bkn campus life..korang leh dpt pe korang nak..so aku byk blaja la dr pe y aku lalui skg ni...at the end,aku dpt pe y aku nak..hehe..
aku try wt y tbaik la..aku mmg minat ni sume..n aku nak smbg sumtg y cam pe y aku blaja ni ntuk master..insyaallah...tu je kot cite arini..so far,average mood meter ntuk arini is hepy...hehe..

BACE LAGI...

ola...

emm..nak ckp pe ek arini..huhu..xder idea la plak..ni ngah chatting ngan kathy and fairul..td der gak chatting ngan ntah sape aku pon xknl,tp mls lak nak lyn...pnt sbnarnyer..tp xpat lelap..borak ngan fairul pnjg lak cite..dgr JPA msuk nnti naik amaun die..mintak2 la byk sket..dpt gak aku bli laptop..hehe..

arini..aku pkse bgn pg gak la..bgn nak g keje..huhu..keje plak..cam bese je..wt bende y same..xd y sonok pon..arini sebbek xyah ot..huhu..so dpt la blk awal...ni plak de cite jgn tido lagi..bkn besh..tp lyn jek..

plan nak tdo awal la..bdn da kebah sket..mkn ubt ni wt aku ngantok lak..xder cite baru pon arini...skadar nak menaip jek..huhu..k la..ckup..

BACE LAGI...

hari demam.....

huhu..arini xg keje pon...arini ari demam..huhu..emm..lame da xdmm ekceli..tibe lak tyme ni nak demam..bgn pon lmbt sket td..pas mandi trus grak g pusat ksihatan..jmpe doc nak amek mc..huu..

dpt la mc wpn doc tu mrungut sket..hehe..mane x nyer,g klinik da ptg,mne bley..nak amek mc msti la pg..then aku trus g bli rojak..lapo plak perut..tp rojak mapley tu da xbesh la..ke aku pnye deria rase da meong??ntah la..huhu..

ni da boring dok sowg kat umah..tggu jela dak2 ni blk kang..men internet pon agak bosan la xtaw nak wtpe lg..sambil2 tgk senario..de plak petang2 ni cite senario..oo..mby ni musim cuti skolah kot..tu la byk cite besh..huhu..

k la..xnak la type pnjg2 lg..penat..daaa..

BACE LAGI...

da 2 mggu paktikal..

emm..da 2 mggu aku pektikal..cam xdpt pape jek?haha..ntah la..bosan der la..mggu lepas pe jek aku wt..sebbek byk wt documentation jek..xde la pnt sgt..smlm half day aku pektikal..balik trus tdo..penat btol..mlm plak aku g men futsal ngan member2 baru kat kilang..so far ok la..diowg ok..aku igt budak2 kilang kerek,tp diowg ok je..baik la..kalo nak compare ngan dak u y bijak,tp prangai cam hampeh..xpnh pueh aty ngan org len..hurmm..

kasut adidas baru??hehe..da mengancam la..5 gol mlm td tu..hepi jek main..pastu pkul11 aku trus grak g mapley lyn bola plak..frush blk psl man u klh 0-1..tp tu la..men cam hampeh..baik amek aku jek jd striker..haha..der gak kang y sumbat gol..

cane ek prasaan skg ni?aku cam xder prasaan je skg..rs cm prasaan bodo jek..huhu..td da bgn awal, tp cm mls2 aku msg2 jap pastu smbg tdo..haha..bgn tdo,sidai kain then tgk melodi.. ni baru la nak cr mkanan..lapo gile..nak kua mmg xder plan la..mls la..nak rest je..pnt..lgpn xder aktiviti pape..nak tgk wyg pon lum der ksempatan..huhu..

emm..pe lg nak type ek?xder idea la nak cite pe..lame da xnulih blog ni..dlu2 rajin la..bosan2 kn..ni aku nak tls xtaw nak ckp pe..cam besh plak sorang2..diam2..sunyi2..

k la..ni je..nak mkn ni..nyum2..

BACE LAGI...

practical - 3rd day

ola..lame da xupdate blog neyh..emm..arini da ari ke-3 da aku pektikal kat AHP shah alam..so far improvement xbape sgt..stil doing da same job..lum dpt tkr dept lg..bosan r dept QC skg..cam xpat wt pape..stakat check je..aku pon rimas..hope pasni dlm mggu depan everytg gonna be ok...

emm..xleh type pnjg..ni pon nak g keje ni..nnti kang update lg...daa..

BACE LAGI...

emph..

perlu ke aku update blog ni??aku bz sgt la..xsempat pon..last post pon bberape bulan y dulu.. nnti kalo der mase aku update lagi..tata..

BACE LAGI...

the story of da boy....

emm..baru balik lepak2 gelak besar ngan ija n syam n apul dak umah aku... mcm2 citer kua..gelak cam nak pecah perut...kutuk2 org sumer,haha..njoy la..

ekceli nak story la sket bout my life now n wat i'm exactly need in my life now.. beside my studies, n family aku..aku sgt nak la berkawan ngan sumer org..emm..except dat guy la..haha.. mmg xnafi pas clash aku mmg dpt ramai kawa..i mean kwn yang memahami n always stick wif me wateva happen.. bile susah n senang.. n one more thing aku sgt2 la nak berkawan tmasuk la my ex-gf..

wat happen now,everytg nampak xjadi antara kitorang.. i mean der silap jek tntg relationship ni..(besfwen).. xtaw m ane silap..tp aku rs xckup n xepy bile aku xbkawan ngan dye.. aku hrp dye bc pe yang aku tulis ni..aku da xpat nak terangkan cane lagi..makin aku xplen makin aku pening..byk salah paham leh jd..

bia la..once die bkk hope die phm wat i'm gonna say... i juz wanna be fren wif her..juz coz kite penah lalui hidup lebih 2 tahun bsame.. ssh nak lupe sume yang pnh kite wat same.. cam da bsatu ati kot..pe kesedihan dye aku dpt rs..n aku cube feel pe yang dye ngah rs la... aku taw dye ssh kot nak kawan blk ngan aku.. juz phm la..i wanna make more fren...rsnyer aku lum der plak prasaan ngan kwn2 aku..aku lyn kawan2 same rate jek... xder pe yang nak dilebihkan.. org salu judge aku b4 they noe me...i hope kat dye yang da kenal aku bape lame ni,dpt phm aku.. taw pe aku nak..aku da kecewa sgt da..juz give me chance to heal back my sadness..

aku nak sgt kwn ngan dye..aku da xrs pedih cam dlu lg..coz wif her, i feel dat i get more strength, more spirit n happiness.. bkn sbb len pe2... aku nak jd kwn sng n susah.. aku rs pmintaan ni xlebih sgt pon..or rasenyer xganggu life dye.. xtaw la..kalo xder rezeki tu aku redha jela..mby tuhan xnak aku bsame dye..even juz fren... tp aku akn tetap yakin ngan pendirian aku..bia la mase yang mnentukan.. aku xla rase nak fall in luv lg.. juz gimme chance to make fren wif u..

k la..da kul5 lebih ni..nak tido da..

BACE LAGI...

cambest x arini??

hoho....muncul balik...arini kls sampai tgh ari jek.. ptot sampai petang,tp lab sume kensel.. ni kat atas ni gambar aku mase keje..tyme keje ngade lak nak bgambar sume.. huhu.. ni aku ngan syam..member aku keje kat hotel.. mase ni der dinner kot kalo xsilap...
weekday ni, sumer subjek pon da stat blaja.. cume lab blum start sumer.. yang da stat juz subjek mould design.. sakit gak otak aku nak design 3D sumer tu... hope sempat siap n cepat la pandai..hak2..
ni ngah boring tahap cipan ni.. mlm ni pon xtaw la jd ke x tgk wyg..if jadi, besh gak..tiket pon da reserved nak tengok harry potter..wawa..cambest! ni nak posting pendek jerk.. nnti sng2 update lg..wawa..tata...

BACE LAGI...

my latest weekend..13 July 2007

ola..lame xposting..xder citer baru sgt la..baru seminggu start sem baru..everytg seem ok.. da dapat jumpe kwn2 balik.. dapat lak tgk junior2 baru yang punyer la ramai.. wawa,kdg2 pening n serabut fikiran aku,tgk btape bz fakulti aku..cam pasa borong pon ader da aku tgk,especially mse lepak kat cafe..huhu..

about my study,so far xder prob..yang aku kene amek phatian skg cane aku nak siapkan projek 3D aku kt mase y tdekat ni... da stat blaja ntuk kbykan subjek..at least briefing da la.. der gak lec lum stat kls,lum masuk pon lg...hope everything gonna be ok..der kelas mlm tu,thn jela..sabo jela..hehe...

weekend ni aku pnuhkan mase aku ngan keje jerk..jumaat aritu n ahad ni td aku wat malay wedding kat concorde..ni baru blk keje la ni..huhu..sabtu plak aku wat chinese set dinner..pnt gak.. sok western set..kalo sempat or kalo kls batal,aku g la keje sok..rugi lak xg,coz western set bkn salu..pengalaman ni..big advantage! nak2 sok international dinner plak,ngan org putih n pak arab ngan TPM skali..huhu..

pg td da shuping abes rm50,so kene cover blk la..takut lari bajet lak sem ni..huhu.. pe2 pon rm94 da dlm tgn..sok leh dpt lg kalo datang keje.. smgt lak g keje skg..hehe..yela,pe la aku nak wat weekend.. nak dating cam org len?awex pon xder..xder sape nak dekat kot..haha..ayat sedey la nih..kwn sume da kapel..aku biler lg..kate org,kalo xleh komitmen bek xyah.. tul ke aku xder komitmen??haha..xtaw la..

sok kls kul8.30..hope bgn la..mane x nyer,pg ni nak tgk final copa..brazil lwn argentina.. cam besh plak..hope bgn la pg sok..so aku nak lelap jap..huhu... k la..nak citer tu je..mls la nk citer psl keje td..same jek cam b4 ni..tiap2 ari pon ader new pattimer..der yang lawa,tp xminat lgsung nak tgk...haha...k la..nity nite everyone...

BACE LAGI...

my new PDA!!

PDA baru aku ngan encik patrick yang comey..ahaks... saye nak bgambar sket..nak tunjuk kat korang..haha...amacam?besh x?ni la model O2 Xda II mini...nyummy!!

BACE LAGI...

weekend yang sgt bz....

perfff!!!weekend b4 stat my new semester..bz cam haram..da 2 ari da ponteng keje.. byk hal nak kene setel b4 sok...tp bile blog ni da terposting,mean sumer yang aku bz 2 da setel da... waaa..bley tido lena la pehni....

pe jek yang aku bz ek?bz tlg dak2 ni la kot.. bese la,aku nih kat pattime agen pencarian umah sewa..cess.. der plak jawatan xrasmi di situ..ahaks.. emm..baru2 ni baru setel tlg iRNy setelkan hal kolej n dye pon da dpt kolej da..sng ati sbb xyah risaw2 pasal umah sewa sorang2..

then sumer yang da blk shah alam smlm mostly contact aku ajak jupe.. perfff...xcukup kaki aku dbuatnyer.. arini continue meeting frens..sok?blaja ke?xder makne la.. sok mesti meronggeng jek.. kalo xder aral melintang mlm ni aku nak g keje..nnti bos bising lak da 2 ari menghilang..

emm..1 more thing yang wat aku btul2 sakit kpale ni pasal tepon aku pandai2 jek mereng tyme aku kaye ni... btul2 mintak tepon baru la..huhu... juz nak cr mase jek ni bile la aku nak g ushar tepon.. sdey sgt tepon xder..huhu...nnti da ader tepon canggih leh la salu upload gambar2 besh kat blog...hoho...

ah..ckup2 la posting ntuk arini...da sakit peyut la..lapa..nak mkn..kene bjimat pasni tkt pokai lagi cam sem lepas..hahahaha....k..daaa...

BACE LAGI...

our FRIENDSHIP is my priority!!!!

Assalamualaikum sumer...
diz latest post aku nak intro psl pe yang aku harap kan new sem yang baru nak masuk mggu depan... Isnin depat stat la balik kehidupan kite as students... mmg aim utama kite study n get a flying colour in final exam..tp one thing yang aku plg nak tekankan n bg aku tsangat la penting is frenship...

aku sgt pentingkan kawan2 aku pas family aku..nape??bcoz bley dkatekan lebih separuh dr life kite dpengaruhi oleh kwn2..aku xkisah la nak bkawan ngan sape2 pon...jht cmne pon ttp kwn..tp satu yang aku plg harap aku dpt kwn2 yang btul2 setia n rs cam pe aku rs..kawan mmpu mencorak kite...

kawan mase kita ketawa mmg akan ramai..tp korang caye x,mase kite sedey,kite ssh...xsume akn ngan kite...mby 5% or 10% je..org2 camni la kite nak cari..aku bkn kisah pon..sumtyme diowg mmg ader komitmen len...ade awex..ade life sndri..kte mmg kene consider.. tp sket sbyak mmg kwn yang baik ni akan membantu....

bila kawan ramai,keliling pinggang...cakap besar tunjuk belang...tapi bila sorang, pengecut pemalu... macam suma org....pe mksud dye??der yang cenggini..ble ngan kwn rmai,blagak.. bjet byk pengaruh la konon..tp ble da sowg,da kene pulau abes kecut telo..sory cam ksr sket.. tp 2 mmg hakikat....manusia la katekan...

bg aku la...ckup la aku benci sorang 2 seumur idup aku..aku hrp xder yang kedua.. aku nak kwn ngan sume..kalo aku mmpu aku nak tlg sume..tp ikut daye aku la...sape dtg kat aku aku akn tlg...tp aku hrp xder la cam pe da jd kat aku byk kali... ble da dpt pe nak trus ilang... aku xharap budi dibalas...cume tali psahabatan 2 kite kekalkan...

bkn la aku ckp aku ni sempurna...aku tau..dosa n pahala aku, Tuhan saja y tau... aku sndri byk kelemahan...aku trima org ckp... tp plez jgn kutuk blakang... aku plg xleh trima la cenggitu... 4da new sem..my 1st priority is frenship..aku hrp kat sume,jgn rosakkan psahabatan,even pe da jd skali pon... xder kwn korang xkan g mane...

dlu aku xsedar sume ni..tp 2la..Tuhan nak tunjuk...aku da byk blaja dr kesilapan aku sndrik... k la..2je...sem baru ngan semangat baru..ngan azam baru.. ngan kwn baru... aku hrp sem baru ni epy la..xcam sem lepas2..penuh ngan duka...da la...da kul5.30.. sok nak jmpe kwn2..tata..

BACE LAGI...

Kuala Lumpur 03.07.2007

Hoo..Hooo...mak ai..cam sambut merry christmas plak..xder la..Last tuesday aku ngan Lucas (die ni member aku..greatest bartender in shah alam!) lepak KL..die banjer..aku follow jela.. kat bawah ni gambar kitorang kat petak mase..tgh tggu nak masuk wayang..cam org giler la amek gambar plak..

selamber jek rider g BB..park kat area star hill trus g usya tiket..plan nak clubbing xjd la katekan..haha..rs cam nakal jek..so kitorang g layan wayang jela..citer transformers beb...xcam gempak lak kan efek dye..perh!!pueh ati la..dah la org banjer..maunyer xpuah ati..hak2.. kat sape de plan nak tgk 2,g la tgk..besh woo...aku pon cam nak giler la jap ble tgk citer 2..huhu..

kat atas ni gambar dak giler gambar aka mr afif..aku ler 2..pantang masuk kedai,men sarung jek pe dpt..sebbek aku xupload sumer gamba giler..cukup la ni jek..huhu...org pon da pelik jek nape la mamat dua ekor ni terloncat2 cam org giler..aku pedulik hape..sebbek tuan kedai xhalau kitorang..hahaa~

ni plak gambar dlm cinema hall..nampak jek cam xder org 2..tp penuh tahap gaban.. yang plan nak wat projek dlm 2 pon kire terbantut gak la niat!!haha...peh 2 kitorang kua ronda2 kl..g klcc,g clubbing sumer..xder la clubbing..singgah jek..bende2 pelik ni xleh citer sgt!!korang ni kang siar kat tv3 plak ckp anak melayu da xserupa melayu..marah karam singh walia..hahaha..

korang nak taw x,nape mamat ni sempat posing lagik??ni kes xpat tido la ni..haha..balik kul 5am da pagi..nak tido celah mane?aku ni mmg la..mmg style xtido mlm..mlm jek msti jela nak hang out..ni pon kes xleh tido la aku update blog nie...balik minum2,aku da xpat nak watpe..da xder idea pape da..huhu...

last kopek!!ni aku bagi korang peace sbb bc blog aku neyh..cube perati btul2,mate aku ganjil sket x??xnampak??kan sepet jek 2..2 tande aku mmg ngantok tahap cipan sampai xpat bukak mate..tp sempat jek bg peace sepam..haha..citer g hang out plak..xder idea nak citer bende sedey so aku citer bende epy la plak..kang korang ckp idup aku suram plak..huhu... k la..da pagi ni..giler pe..tgk tulisan kat pc ni cam da joget2..adios..challu!!!!





BACE LAGI...

hahahaha!!!!


BACE LAGI...

memori best kat pedas dulu...

ola...hehe..posting kali ni aku nak tunjuk la gambar2 aku mase aku kat pedas dulu... firstly aku nak thanx kat mr alang coz upload sume gambar2 kitorang yang nerd cam haram 2..hehe.. let's check it out!!!!

mase kat dewan mkn..baru pas prep ni..tgk la rambut aku...panjang ek??tp skg xder rambut panjang lagik..ni la dak2 f5 yang jahat dulu...der muke ponteng,muke merokok,muke makan..muke pe jek,korang tgk la...waaa....rindunyer.....

duduk dari kanan: mr alang, mr ikram..
berdiri dari kanan: mr sam, mr udeng, mr gunjai, mr acul, mr alip, mr sopi...
tiada dlm gambar: ustaz amad, mr fishem..

ni la rumet aku yang dirindui..haha...ni bilik otai kalo korang nak taw...bilik badar aka bilik pengawas aka bilik dak jahat...haha...banyak yang besh kat bilik ni dlu..xkan lupe smpai bile2.. bile tgk blk..tringin sgt nak balik zaman skolah..hope our frenship akn kekal slamanya..huhu..


bergambar kat kolam aspura...penat aku search der x gambar aku..tp xnampak..tp yang penting kolam ni la tempat kitorang berenang dulu..tangkap ikan siap wat bbq lagik..dat a greatest memory yang kitorang xleh lupe...mase ni ari jumaat..tgk la bju melayu lengkap lagi..hoho...

ni mase melepak2 kat bilik tv same dak2 f5 la..time ni kitorang ngan spm..tp sukati mak bapak jek lyn tv..bulan pose mase nih...miz dat moment!

gambar ni mase kelas add math..mase 2 kitorang mmg rajin gle blaja add math.. siap der plak men2 amek gambar...aku pon xpasan biler...tp kls tuisyen ni la plg besh dlm byk2 yang aku blaja.. Alhamdulillah..hasilnye aku dpt A1..wawa....

hehe...ni gambar saat2 terakhir la kat skul...mase nih kitorang nak g semayang jumaat.. tp sempat la posing dlu..aku yang alim 2..siap ngan kopiah lg..sebelah aku paan aka bangla sbb idung dye cam mat bangla..hehe..kat atas 2 mr alip n mr alang...kitorang satu bilik kecuali bangla la...

hehe...ni la citer aku....byk lagik..kalo der sumber aku story lagik.... btw,f5 kat pedas la saat paling besh aku dlu..ngan kawan2 yang besh..keep in touch!!!hehe...

BACE LAGI...

ola frens....

hoho..lame da mensunyikan diri...balik kampung seminggu..lepas rindu kat mak yang sowang2 kat umah 2..huhu.. pe nak citer ek?xder idea la...juz baru jek sampai shah alam ni..tgh register subjek..pening aku server cam hampiss...huhu...

xder besh story la...lepak jek kat umah..emmm..banayk sbnarnyer nak citer...topik dajjal n sifat berpura2..ni la bender aku benci skalik yang mmg da ade dlm diri manusia zaman skg..xdinafikan..aku sbgai insan yang lemah ni pon kdg2 xleh lari dr sifat mazmumah nih...

emm..tggu jela bile aku open story ni..skg still xder idea nak starting..msih kumpul maklumat.. for those yang sudi lawat blog aku ni,thanks..bkn skadar luahan hati..tp kdg2 kiter perlu blaja dr pe yang da jd..aku anggap sumer ni pengalaman idup yang plg bguna buat bekalan meneruskan idup..

lebih2 lagik zaman skg..fitnah lagi dasyat dari yang dah berlaku zaman Rasulullah dulu... nak citer mmg panjang..hope der yang sudi bace..at least dpt pngajaran dr pe yang akan aku citer...

ntuk skang..aku dtg shah alam blk ngan semangat yang baru..azam yang baru.. n semester tang baru..hak3..der lagi..junior2 polymer yang baru kot..hak3.. hope my life pasni iz more better than past..aku doa kat Tuhan byk2 supaya tetapkan iman aku n golongan aku dlm golongan org2 yang benar..aminn... Insya Allah..

"aku ini bukanlah sempurna,
tapi aku tahu.....
dosa dan pahalaku,
Tuhan saja..Tuhan saja yang tahu....."

see ya next post!!

BACE LAGI...

yesterday was passed..njoy!!

new posting!!!!
yesterday...i woke up at 3 pm..how blur i am...how hungry i am??haha.. yesterday i hang out wif my housemate at bukit bintang..bout 7 pm we arrived at international complex..jln2 bajet nak shopping..yela..der sale levi's n dockers..sape xnak sumer barang rm50 jek..ori2 lak 2.. tp cam hampeh jek..xbesh langsung..

then we all trus lepak BB..saje hang out tengok bontot mat saleh..eh??minah saleh la..hehe.. jejalan kat BB plaza, lot 10 then g KL plaza..tengok mak arab pon ye gak..bajet nak masuk kafe batu keras dak2 xnak..so dok menular jela..

makan kat mamak..makan nasik..lapa dol..sempoi la aku abes rm 5 jek kat BB..saving gile..kul 11 kot aku sampai umah..

ekceli nak blk kg da arini..penat da aku dok shah alam..kebulur jek rs..bek blk kg jap cas duit... mggu depan aku blk sambung keje la.. xsaba nak blk..excited la plak..hoho.. pe aku nak wat kat kg..lek je kot..rest pepuas..pehni da nak sambung sem baru..xsabar nak usya2 junior...maklum la da jd senior last year..haha..poyo lak ai..ye la,kene la cpt2 cr awek..jap g konvo xder awek bg bunge xcam sedey plak kan?hehe..bek pasang junior..baru gempak..tgk la kalo ader rezeki.. kalo der peluang nak bcinta lagi,der la...xtaw la komitmen ni der ke x?hope dpt yang understanding..

aku cam nak njoy2 je stat sem ni..nak epy blaja..nak keje pattime.. nak hanging ngan kawan2 yang menghargai aku...syukur sgt,wpn ader kawan yang mkn kawan,tp msih ader y setia lg.. aku anggap sume yang pahit 2 sbg dugaan n pengalaman hidup..aku xkisah pon..ader mase mmg kite y akan kecewa..tp ader mase aku akn dpt gak rs keindahan idup ni..the best of my life.. aku rs aku dah mule kenal kehidupan aku..syukur.....(^_^)

aku kene mule ignore my past..let's begin a new one..the life wif full of happiness.. ngan kawan2 yang salu ader kat kite...thank God, coz give them to me... especially hafizah, y xpenah kecewa kawan ngan aku..salu bantu aku n support aku mase aku memerlukan...suzanawati..da gurl dat always give me support...thanks gurl!

angah...da junior dat understand me,support me to begin new life...ayin pon..junior 1st aku rapat..aku da anggap korang cam ader sndrik... kawan2 baru aku..salu tmn bile da bosan.. syam..zern..man.. lynn n ayu.. der lagi aku baru kenal..ija..kire senior la die..hehe...enjoy be fren wif them..may God bless them...

emmm...ramai lg...xsempat la nak sebut...for those yang salu sokong aku n hargai aku,aku doakan korang pon epy salu...kat sape yang rs die betray aku 2,korang pandai2 la...rsnyer xder maaf bagimu..haha..kejam ek??aku pling benci org aniaya aku..ntah pe salah aku kat org 2.. bia la Tuhan jek yang balas durjana ko 2...

aku kalo bley nak kawan ngan sumer org,tp kat sape y nak take adv,nak gunekan aku 2,aku xnak la ckp pe2...phm2 jela...aku ssh nak maafkan org.. aku xleh trima sum1 yang bley mainkan psahabatan....aku xrugi ilang kwn such like dat..sbb aku der ramai lg kawan yang same aku.. kebaikan akn dibalas kebaikan...yang kejahatan 2..kejahatan jugak la yang layak bg die...bia la mase menentukan...

aku jrg cite bende yang aku xsuke camni kat org..aku citer kat blog jela..der yang bace ader la.. bia la,at least aku xsakitkan ati sape2..skurang2nyer aku bkn ngumpat n mengate blkg... sape yang terase 2 padan muke...haha...

eeh?ni da tahap luahan ati..da lari topik ni..xpela..juz nak bg kesedaran kat sape yang tbace... kite idup ni bekawan..bkn berlawan..nak berlawan bley jek..cara bersih la..stakat ngate kwn sndrik bkg2 bek ko g neraka ckp ngan setan...

ntah la..nape la aku sgt benci kat org2 camni..die xder kwn ke?xnak berkawan?nak yang perfect?xtaw ke org len pon ade prasaan?kawan la ngan lembu..aku rs lembu pon ader gak perasaan...neway,bia la kan?kiter xpunya kekuatan ntuk halang sumer 2...bia la..sumer keje Tuhan..ade sume ni ade la hikmah..blaja la dr kesilapan..aku may be silap gak..silap pilih kawan.. tp pe yang aku mampu ubah..bek aku muhasabah diri n cube baiki diri ni..manusia xkan jd perfect....da perfect is Rasullullah...

k da la..jp g nak blk kg..bek aku packing baju...see ya next post...thanks my frens.... i love u all...tata... balik kg....ooooo...balik kg....hehe...

BACE LAGI...

:: Terlalu Cinta ::

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

BACE LAGI...

wut kind of person u are??

hola..cant sleep lor..so blogging la..hehe..hurmm..person..i noe dat so many kind of person dat we dont noe who is exactly him/her..kat dunia ni,mcm2 org aku da jumpe..der yang leceh,ade yang baik..ader yang jahat,ader yang ati busuk..xtaw la,nape ader org yang ati busuk n xpenah puas ati ngan kebahagiaan org lain...

i hate dat person who betrayed on me..cheating on me..sucks!!aku rs nak hentak je..how come ader gak org camni..aku renung diri sndri,my past..dunno wat wrong on me..i tried being gud fren to all..aku cube jd kawan yang baik..tp dgn kebaikan yang aku buat 2...sumtime ader gak person yang take advantages..diowg pusing2 makan aku balik..wierd person!!benci tol aku..

i think dat sumtime i make some mistake to them.. i'm sorry..tp nape la der gak org kat dunia ni xpenah puas ati ngan pe yang aku ader?pe la sgt,aku xder la org yang korang patot jeles.. org yang aku sayang da ilg dr mate aku..my dad,my girl..aku xkisah la..dats my fate!nasib aku la 2..aku byk saba ntuk tu..

sumtime plak,ade gak yang benci aku ngan ape y aku capai...aku syukur ngan pencapaian aku, sikit sbanyak aku dpt la score in my final exam..2pon ader yang xpueh ati..der yang xnak kawan ngan aku lg pasal ni..pe la salah aku...aku blaja n aku berhak dpt result sebaik 2..bkn aku kedekut ilmu pon..i try to help my frens...i like to success wif them..2la aku xpenah la nak rs bangge ngan pencapaian aku..kalo leh aku xnak bgtaw org pon pe aku dpt...der lak y ty aku mkn pe,rebus buku mcm2 la..i'm juz an ordinary person..

pe yang aku pk skg ni..kwn2 ramai pon tpo xsumer leh jd kwn yang baik..sumday,they will betray on you..lagi korang baik ngan die,lg la korang akn musuh ngan die one day.. aku xpenah pon mintak jd cam2 seumur idup aku.. for me,frens will being fren 4eva...aku syg kawan2 aku..kalo leh xmo diowg susah pon..but look??wut they do on me?humm...tu la dunia.. itu la manisia yang xpenah bersyukur kat Tuhan kan?

aku ini bukannya sempurna, tp aku tau....dosa dan pahala aku...Tuhan saja yang tau... aku pon bukan dak baik cam korang kwn2 aku..aku lg setan..kot?hak3..tp aku akn jd kawan yang baik kat korang..tp jgn la judge aku cam aku ni jht sangat...jgn la hina aku..aku taw ader yang dlu baik ngan aku,tp skg,die la musuh dlm selimut..gunting dlm lipatan..wut else?

hmm..sumtime i think dat my life is unfair..tp taw la,hidup kite ni ibarat roda..sumtime u are on da top..but sumtime??one da kite kat bawah..same lg nak tlg kite??tu la kwn2 kite yang kat atas..caye la ckp aku...cuaca xselalu cerah..hidup xselalu indah..

ntah la,aku ble rs cam teraniaya sgt..aku nak jek doa kat Tuhan buat org2 yang wt aku cani akn terima balasan setimpal...aku xtahan idup camni...mujur aku masih ader org2 yang memahami aku..thanks guys..korang sumer anugerah...aku saba n yakin sumer ni ujian kat aku..aku harap sumer ni akan bubah dlm mase terdekat..Tuhan brilah aku kekuatan untuk tempuh sumer ni...

ok..dat's wat i'm gonna say...itulah manusia..ble bkawan 2 hati2 la..aku da byk kali kena camni.. hard to find da fren dat wanna be wif u when u in hard..kwn mase senang mmg senang cr..tp biler kiter ssh diowg akan lari..pandai2 la...

BACE LAGI...

hello...

here i come!huhu..so long not posting in this blog..quite busy lor..working,hanging out,meeting frens,scootering n smoking..haha..joking jerk..dunno,i'm feel tired la,sleep...sleep n sleep.. juz listening MCR,bored..waiting 4 syam, dunno where 2 go,not plan at all..pay my scooter,lunch maybe,n what else??

last nite, i went out wif my old frens,mamat n azri..also wif syam..hanging, gossiping and laughing till 2.00 am..then i gave my scooter to afat..waaa..my scooter!!heee...

dunno wat to say lor...wargh!!gonna sleep..tata..hahaha..

BACE LAGI...

Terlalu Cinta.......






ni lagu plg touching aku penah dgr...yang len2 penah gak..tp lagu rossa mmg besh!!!

BACE LAGI...

ola....tora datang lagik..

aii...aku kembali memposting...penat keje woo...arini pe jek aku nak citer...der gak scenes yang memalukan aku arini...especially aku tjatuh foods mase keje td..peh!malu giler..sebbek bos xnampak..kalo la dye nampak mampos aku kene teow..mane xnyer..da la keje xfokus..alih2 semangat jek nak nak angkat berat2..so aku pon menjatuhkan la foods 2..sebbek aku xtgolek same..tp 2la..aku pon xsdar tgn aku da over load angkat mkanan...sebbek xseliuh,aku rs smacam jek..sakit gle tangan..baru pas lepak2 ngan dak2...hoho..xngantok plak...

ekceli aku baru kenal ngan new pattimer staff td..dak itm gak..dak cos perhotelan..nice gak kawan ngan dye..senang bawak borak2..leh kater la evetytme i've got new frens,xkisah laki ke pompan..besh la...hope kawan ramai ni leh wat aku senang n epy ntuk truskan life...aku suke bkawan!!hik2...

siang nnti aku cam da ssun plan baik punyer..aku ngan syam nak g unisel kot cuci mate..haha.. then g jumpe afat..dye nak jeput rumet dye..ok gak 2..untung2 leh knl gak..haha...ekceli aku suke borak...xpat borak ngan dak2 ni...borak depan pc pon ok wat?ahaks...

BACE LAGI...

keje...keje..die..die..

hoho..kemaruk cr duit gle r ni...xpueh ati ngan pattime waiter kat concorde,wt plak pattime stock take kat giant...peh!masuk kul 10.30 mlm kua awal pagi pon tahan jek...lumayan gak satu mlm dpt rm 50..sbnrnyer saje jek..nak penuhkan mase lapang...besh gak try keje kat tempat2 baru ni...dapat new experience,get a lot of money...release tension..meet some frens..besh la..

mlm ni aku gerak g bandar utama lak..wat kat sane la mlm ni..penat xilang lagik,tp semangat berkobar2 2 la yang penting..hehe..hope mlm ni xder prob la..xder la penat sangat menunggu.. pe aku nak story sbnarnyer?haha..aku pon xtaw....bru bangun tido la..otak weng jek lagik.. huhu...

BACE LAGI...

bgn pagi gosok gigi!!

aloha.....
bangun pagi arineh....
bgn siap sarapan nasik lemak zern blanjer ngan die n sham....
nak gunting rambut jap lagik..
pe nak wat arini??
xtaw lagik..smlm anra roza ujan2 g stesen bus...
arini rs cam nak demam la plak...
pe2 pon hope arini lebih best dr semalam...
caiyok!!!!!
adios!

BACE LAGI...

smlm plak....

hoho...smlm aku wtpe?emm...smlm aku keje la...chinese wedding...balik kul 1.30..peh penat giler babas..pas2 aku g minum2 ngan lynn,ngan ayu,syam kecik ngan besa,roza,azlan,zern n man..

lame gak lepak smlm...borak2 men teka-teki suma..penat kul4.30 baru aku balik..pe nak citer??
xlarat..ngantok..huhu..tido dulu..krohh...krohh...

BACE LAGI...

mlm jumaat yang besh....

hoho...lambat plak aku blogging mingu ni..emm..sbnrnyer aku bz sgt minggu ni..keje sket jek..bz meronggeng jek lebih..sbb byk bende nak story,aku skip la cite ari khmis sbb same jek cam ari len2..aku bgn tido kul4 ptg,g kua ngan sham, roza n my new fren afat bejambul putih..haha..g meronggeng smpi kul4 pagi plak..baru blk tido...hoho..

yang byk story ari jumaat la..al-maklum la,gaji kua..haha..diz week aku xdpt byk,dpt rm 82 je..tp ok la ntuk aku idup sminggu siap leh g joli2 shopping bagai...haha...pas smyang jumaat aku amek gaji la dulu,baru g mkn kat s17 ngan roza,afat,sham n zern...mase 2 kitorang nek kete..cdg nak beli tiket g kelantan roza,tp die xjd balik plak..so kitorang hang out jek la p autoshow sumer..xder plak nak g uptown kl coz mlm nnti kitorg nak jumpe kwn2 roza..pompan la katekan,smgt jek dak2 ni..cess...

mlm pas isyak kitorang kua la ramai2,ng geng td tambah ngan nahar(harry potter tiruan..haha),lini ngan adek dye yana...mase 2 kire dpt kawan baru la..diowg sempoi la especially nahar..yang lini lak cam malu2 kucing last2 gelak besar gak..byk la program mlm 2..

mule2 kitorang g meminum memakan dlu kat restoran zul yahya(ala..yang hero kabil hero kabil zero 2la..)lyn shisha lg..peh,lame xlayan,perisa strawberi lak 2..sampai sakit tekak..ala2 nak putus urat kerongkong aku...haha..

then da penat ddk, kitorang g uptown plak..shpg..kan da ckp bru dpt gaji..aku pon dpt la cap ngan suar selai..jd la 2..duit pon nak kene jimat2 gak kan..jgn round2 sume smbil gelak2 sedar2 da lewat da...besh gak la aku layan borak ngan diowg...

pas2 kitorang y dah lapar ngan haus ni trus melepakkan diri slama2nya kat hakim baru...sume pon open story msg2,start dr zern,sham,roza then aku..dak2 len xmo open story...malu2 plak..cess..xpela..diowg xbese lagik..xkisah pon..aku pon byk borak ngan yana..dak baru 19thn,kecik lagi..tp kiut tang mate dye..hoho..terpikat la plak..

xder la..hehe..then b4 balik kitorg lepak la dataran jap..besh gak..gulg2 jek..memasing da penat cam nak pengsan..kul4 lebih baru nak balik..pas amek emel n no tepon kitorang pon blk la.. 2la citer ari jumaat aku ari2..mmg besh dpt kwn baru..tiap2 ari pon aku dpt kwn baru...

pasni aku posting citer ntuk mlm td plak...citer mlm ni pon la kalo sempat...hoho..
ok la..njoy reading bg yang sudi nak bc la..k la..adios..sayonara...tata...

BACE LAGI...

pe lg yang besh???

tido.....tido....tido.... tido la yang plg besh..hehe..wat saper yang bace blog aku ni sowie la ek?cer aku ni pening2 lalat sket..hehe..aku bgn tido smlm kul5.30 ptg..ala2 lebih kurang 2..pedih perut aku..mklum la..penat yang teramat sangat smpai nak pengsan..then bgn kelam kabut la aku g mandi harumkan badan..perut da mrungut2 da ni..hehe....

da ciap mls lak nak g bli sarapan..(sarapan ape petang2 ni???) so aku pon merajinkan diri mbasuh pinggan mangkuk n sluar baju ngan washing machine separa auto aku tuh..pinggan mangkuk basuh ngan tangan taw??haha..then aku pon sambung online cam bese..bukak fs,reply msg,reply comments,tgk tepon,type msg kat tepon plak smpai aku rs giler lapa....

still xmkn lagik nih..aku dok lyn kebendenyer tbe2 msuk la mgrb..dlm kul9 gitu aku pon g melahap nasik lemak cam dak kebuluran afrika..yela..time keje mewah jek g mkn kat hotel..time offday ni saving2 la,mkn nsik lemak jek..hoho..blk umah bru nak men2 msg roza lak kol aku...der hal,aku g jela kat dataran teman die jd pelarian..cisss..kire mlm baru nak mule la ni.. aku kan stok burung antu..mlm2 mane der keje nak tido..nak wat tahajjud jarang skalik..biler la aku ni nak insaf...

citer ngan roza plak,die stok kene kejar ngan tuan rumah sbb xder duit nak byk deposit umah..aku nk tlg??aku pon kering..sebbek la gaji mggu bekap aku..kalo x da lame kering kesangapan..hahaha..so aku tmn la die lepak tguling2 kat dataran,then g mkn nsik lemak..nasik lemak lagik??sebbek la minah 2 banjer...ok la..then ala2 kul1 lebih blik jap cas tepon..lyn gitar jap..mabuk la roza dtg umah aku..haha..

kul2 g hakim tgk bola..brazil vs turkey..cam hampeh plak brazil main..2pon xmenang..cane la nak mn copa cenggini??da 2 aku dok borak jela smpai kul4...alih2 ble nak balik,skut roza lak xleh stat!!pergh!!nyirap lak kan?last2 moto aku gak dye angkut..sok nak g repait la kot?2 pon kalo aku bgn awal..hoho...

blk umah da xngantok..so cam bese,kalo xleh tido mknenyer guitar learning la 2...blaja la main gitar lak sampai mabuk..sian lak kat apul..lantak la..dye pon keje petang...

ops...ni cam da time tido aku..aku tido dlu la..hahaha...challu....

BACE LAGI...

smlm yang cam best!!!!

wpn smlm aku bgn kul 4 ptg,ari2 aku mule time 2 la..
pas siap mandi2 sume aku ngan lyn g mkn ns ayam claypot kat skyn 13...
pas kenyang jejalan jap,g giant pas2 boring g tesco plak...
da penat jejalan aku g s13 blk...hoho...
dlm kul 8 gitu aku g la swimming ngan dye...lame gak,sampai kul 9..
then pas azlan nan riz dtg baru plan nak main ftsal mlm 2..
plan pnye plan,last2 dpt gak member,n aku booking kul 12..
besh gak smlm pnye game,wpn main gelak2..
tp pueh ati la psl lame da xsepak bola..cam nak main lagik jek..hoho..
tgk la sng2 ktorang main lagi..aku tdo pon smlm kul bape..
kul5 lebih..peh!!smlm yang cam besh sampai elok da demam aku..hahaha!!(^_^)

BACE LAGI...

hye....

huhu..kes xleh tido....tensen la england xmenang...seri jek?ciss..bazir jek mase aku g tgk bola di pagi hening..hoho...aku keje td..td la keje plg besh...sonok gle xder stress,epy jek...balik pon awal,kul12,pas2 lepak cafe hotel g sental udang galah sampai senak..haha...blk jek kul3 trus tgk bola..layan teh tarik pon xleh tdo gak..aku rs aku ni da tahap penyakit insomnia kot??haha..

pe yang nak citer arinih??bkn ade idea pon..juz arini aku lagik rapat ngan dak2 banquet..kire da tahap otai la ni..hoho..sok keje lagik..malay wedding..luse chinese wedding..chinese ni yang aku lemah sket..tp wat jela...dpt income lebih..

mggu lepas punyer gaji pon da dpt..wawa..pakcik kayo...mggu dpn pnye leh njoy2..haha..da la..xtaw nak citer pe...penuhkan blog ngan citer mengarut jek..wat dr sndrik bace..bkn der owg len nak belek blog neh..hoho..

BACE LAGI...

ujan..oh ujan...

hoho..dlm pade ciap2 nak g keje ni tibe2 plak ujan..cam xnak bg pegi jek?hahahaha...
tggu jap g la..hope reda la cpt2 ujan..excited nak g keje ni..mlm ni wedding malay..kang dpt gak fewiit2 awex cun..hahaha...jhtnyer niat....

dok tggu ujan benti dok melayan la internet ni..waaa....mlm ni nak tgk bola lagik...england vs brazil..sokong england sbb der beck ngan rooney...hehe..hope game mlm ni besh la...kalo x, bazir jek aku penat2 balik keje..hoho....

ujan!!!benti ler cepat!!xbldsglfdldfscvndfldperffffff!!!!

BACE LAGI...

perffff....

arini da tahap bosan da ni....pe ntah aku nak wat..da la bangun lambat..nak makan pon xder mud...nak wat bender pekdah pon da xder idea..hohoho...

btul2 melepak jek..bos da boring sangat da blk kg da..aku jek..sebbek sok keje..der gak bender nak dbuat...tulis blog ni pon da xderidea da nih..huhu...men fs da boring plak..

bosaaaannnnnnn!!!!!!!

BACE LAGI...

tgk wayang arini....

olaa....hmm..arini ari njoy gak la...hehe..arini aku g tgk wayang ngan angah..cian lak die..da dtg cni cuti2 ni alang2 kitorang kua la tgk wyg..lgpon sok die da nak balik kg..hehe..

td g la jusco bukit raja dlm kul 2 kot..then g bli tiket...aku wat reservation tp server tgv 2 bengok..td pon dpt pot tepi..sebbek ok..kalo xmenarik xder makne aku nak msuk..huhu..tgk plak citer pirates of the caribbean 3..besh citer 2..lame,3 jam..tp ok la,sedar2 jek da nak abes...excited gak sbb aku ciap cr pirate2 lg sbb nak phmkan story..ok la...hehe..

b4 2 kiter mkn mekdi..angah banjer..lame sungguh aku xmkn mekdi..maklum la..dak giler mekdi lkalo xpat mekdi seminggu leh gile..da tahap addict da ni..haha..tp mencen chumil la kan..xkan lak nak mkn gelojoh2..fufufu~

pas2 ader la g jln2 n g dinner roti cnai..layan roti canai plak mlm2 ni..huhu..xpela..da dak kecik 2 nak mkn roti blanjer la...

part yang plg besh angah bg suprise kat aku..haha..die bg aku tshirt ngan en patrick die nak letak kat hp..tq..tq..toche2..arigato gozaimasu..yang penting,arini kua epi..pnt sbb lame xkua.. blk td tros tido jek..huhu..

k la...ni jek citer arini...aku pon nak masuk tido nih..tatata...

BACE LAGI...

wawawa...cumilnyer die ni....citer nih sangat besh..cam nak tgk byk kali..
sbb awex ni cumil..lalala...

BACE LAGI...

lapa..lapa...

aku ngah lapa ni...mane x nyer,da kul 5 pg ni still xpat tido...asyik sangat melawakan blog aku nih,sampai xsedar da 3 malam aku xtido..huhu...act bkn ni pon sbb xpat tido..tp mmg dah xpat tido nak wat cane..bjage jela smpai subuh kang..huhu...

sok nak g tgk citer pirate ngan angah..huhu..xsaba sbb lame sgt xg tgk wayang..rindu nak msuk paggung la katekan...haha...hope citer sok besh la..nak mkn byk2 la sok..sbb skg ni rs da kebulur,kebulur la jugak..haha...

emm..pe aku nak citer ni ek??oo..aku lum citer sgt detail pasal pe aku wt time cuti neh...haha.. xder pon yang xcited,tp bley la..aku wat pattime kat hotel..last week aku 1st time la wat housekeeping kat grand blue wave 2..besh gak..njoy jek keje xder tekanan..tp member xramai..cam pompan jek belambak..pompan ni da la aku cam da anti sket..tp sebbek dak yag aku keje same 2 ok..layan la...

then ari sabtu n ahad ari2,aku wat pattime waiter kat concorde hotel...emm..yang ni besh..kawan ramai,meriah jek wpn keje penat sket..gaji aku xkisah sgt tp besh n byk la pengalaman..ske gak aku pattime sane...

wat mase ni 2 jela aku wat..byk lagi plan ni..sem dpn aku plan mcm2..hope byk yang jd la...hoho...my 1st step aku cam nak elak la prasaan luv2 ni..stkt kawan2 sudah..pening la kpale aku..sakit otak..cam da bazir jek 2 tahun aku wat bende yang xtaw pe ksudahannyer..

bia la ngan bende da lepas,bia lepas..hope life pasni lg njoy n epi salu..nak tambah kawan ramai2 sampai muntah...emm..2jela aku nak citer..kalo aku rajin aku posting lagik ntuk dr sndrik bace..haha...yawn..yawn..ngantok!!!daa...

BACE LAGI...

hoho...

akhirnyer ader gak improvement kat blog aku...
kalo x,mmg buruk cam haram...
kalo xder org singgah gak xtaw la..cess!!

BACE LAGI...

wawawa...

hoho..aku yang bowink ni sebbek dpt wat pattime....

khamis ari2 aku berpattime kat grand blue wave..keje housekeeping..besh gak..njoy jek kemas katil..haha...ptg ni plak aku wat banquet kat concorde hotel..hope besh gak la..wat penuhkan mase lapang..baru taw besh gak keje kat hotel nih..hahaha...wisy me luck...

BACE LAGI...

Kisah Tidur Seranjang Dengan Suami Orang....

Teman saya ini (katakanlah namanya Wati, 27 tahun) bekerja pada suatu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai asisten dari salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (kita sebut saja namanya Andy). Wati sangat mengagumi profil dan karakter Andy. Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesional dan gentleman, penampilan yang selalu rapi dan nice looking
serta usia baru 36 tahun (waktu itu).

Singkat cerita Wati mulai "naksir" Andy.Ternyata Wati membiarkan perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari ia semakin jatuh hati kepada Andy. Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional di kantor yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuri urusan kantor membuat Wati semakin mengagumi pribadi Andy. Suatu hari urusan kantor membuat mereka berdua harus pergi ke beberapa kota di Jawa Tengah. DL (dinas kota ) nich ceritanya. Untuk memudahkan mobilisasi, mereka naik pesawat ke Semarang dan menyewa mobil untuk melakukan perjalanan darat di sekitar Semarang , Magelang,
Yogya dan Solo dalam rangka melakukan suatu survei khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana ceritanya mereka kemalaman dan menginap di sebuah hotel kecil.Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi karena hanya tersisa 1 kamar ia meminta pendapat Wati. Karena memang sudah sangat lelah Wati setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Wati agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut). Karena tidak ber-ac, maka Andy membuka jendela kamar. Masalah lainnya kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran
tanggung dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Wati untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadilah akhirnya mereka tidur seranjang setelah Andy berjanji bahwa ia tidak akan melakukan hal yang tidak-tidak. Sebenarnya Wati tidak bisa tidur karena seranjang dengan Andy. Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang karena tidur
serajang dengan pria sopan yang sangat dikaguminya.

Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan karena ranjangnya memang pas-pasan. Setelah setengah jam, angin malam yang masuk lewat jendela membuat Wati merasa kedinginan sehingga ia memberanikan diri bertanya kepada Andy:
"Mas Andy, aku kedinginan nih. Boleh nggak minta tolong jendelanya ditutup saja?" Andy tidak langsung menjawab dan Wati berpikir Andy sudah tertidur sehingga ia berkata lagi: "Mas Andy..."

Kali ini Andy langsung menjawab: "Wat, kamu kedinginan ya? MAUKAH


KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"


Jantung Wati serasa berhenti berdetak. Pikirannya langsung guncang mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya: "Maksud mas Andy?"


"Maksud saya...., jendelanya kamu tutup sendiri ya ?!"

HEE..HEE..HEE. .. SERIUS AMAT BACANYA...

BACE LAGI...

tiga malam tanpa bintang

Kasih..
Maafkan diriku..
Banyak dosaku padamu,
Tidak terhitung jari jemari daku..
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu..
Sukarnya diriku menebus kesilapan yang lalu..

Kasih..
Engkau tak bersalah,
Hanya hatiku yang buta..
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga..
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa..
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya..

Tiga malam.. tanpa bintang..
Dan diriku dihimpit penyesalan..
Arah hujung kian padam..
Kerna hilangnya..
Bagaikan siang diselubung gerhana..

Kembalikan senda tawa..
Pulangkanlah manis di senyum manja..
Ku pahatkan keinsafan..
Dan patrikan kesetiaan..
Sehingga tarikh menafikan nyawa..

BACE LAGI...

i'm feeling confuse....

hurm..
i'm feeling confuse..i'm feeling unhappy..worried..mcm2 prasaan plak tibe2 mlm2 camni...xtaw la pe alkisahnyer...baru jek dgr lagu fiq..3 mlm tanpa bintang..cam besh gak..ala2 sedey gitu lagu..huhu...

da la..xtaw nak ckp pe..ujan ni..sedap tido nih..huhu...

BACE LAGI...

sok stat exam BEL...

wawa...
stdy pon xbape..nak exam da sok..huhu..sebbek bel jek..pas2 stat la stdy week aku..hehe...jangan mara..lambat sket la stdy week..td makan kat anggerik stall..wawa..lazat sungguh ayam pedas die..leh dtg lagik ni..tp agak mahal..ok la..bebaloi dgn keenakan y tiada tandingan..huhu...

ngarut plak..da..da...stdy caiyok2..fufufu~

BACE LAGI...

isnin yang penuh semangat ke??

arini isnin....so sperti yang di'plan'kan...nak stat la caiyok2 ni..sok da stat exam bel..so arineh stdy bel la...baru jek dpt online ni..smlm tbe2 line cam hampeh..kene sambar petir kot..tp bgus gak..smlm rajin gak stdy sampai kul 4 pagi..then baru la tdo..bjet xnak tido tp lelap gak..wpn tdo2 ayam jek..huhu....lapa la plak perut nih..nak g mkn jek ke?mkn gak jap g..bel bkn byk sgt nak bc..sok subjective..so men jwb jela pe2..huhu..

adakah arini membosankan??
agak membosankan la...tp kene caiyok2..xleh mls2..so bosan 2 tolak tepi jap..nak xbosan jek..haha..lgpon tv ader leh je release sket..xnak la cam tensen2 cam sem lepas..huhu...

ape lagi nak type??
wawa..xder idea..xtaw nak story pe..bed time story kang telelap plak..xpe,nnti der modal update lagik..wawa....

BACE LAGI...

weekend yang cam xbesh...

huhu...weekend stdy week..bajet besh la...
mmg xbesh langsung..pe jek yang aku wat mase weekend ni ek??pasal arinih aku bgn awal ntah ape mimpi ntah aku pon musti sempat la story pe yang jd weekend ni..hehe..nak kater blaja mmg 30% jek kot..len2 aku abeskan mase borak2 n mkn2 n tido2..bangun tido da la asek lewat jek..then mkn perut kenyang..glg2 depan tv plak..ptg da ngantok tdo lagik..mlm pon cam2 gak..nak arap aku stdy tengah2 mlm 2..ape sangat yang dapat..wawa..pe la nk jadi nih...cane nak plan stdy ek??plan nak wat satu lagik stdy week pas exam bel kang..time ni xder makne nak stdy..dak2 ni dok main psyco2 plak time2 cengginh..hampess...kang nak mkn ngan makteh then hope aku rajin la stdy..xkan nak stdy kat mcd lagik kot??wawa..poket da kering ni..bdn pon da kering gak..haha..parah tol la musim xberduit ni..perut neh plak asek lapa jek..huhu..moto xmaintain lagi..jap g kang tcabut2 lak enjin moto aku tgh jln 2..heee...

pe2 pon..aku nasihatkan kat diri aku tolong la brubah skang..anjakan paradigma!!!wawa..pe 2??tolong la blaja rerajin eyh??nak maintain pointer ke??xla..kalo dpt result siket jek xbesh la...msti la nak gempak sket..baru mak eppy!!hehehe...ok la..ckup2..nak g bukak buku jap b4 g mkn..lalalalala~

BACE LAGI...

jadual exam yang membunuh!!

haha..tekejut katak ar...pe ni weh??fac nak bunuh kitorang ke?? tgk la kalo xcayer!!

Tuesday: 24/4-BEL490 Speech Communication
Wednesday: 2/5-CSC405 Computer Application
Thursday: 3/5-PST403 Structure and Properties of Polymer
Friday: 4/5-PST455 Composite Fabrication
Saturday: 5/5-BJP451 Nihon-go 2
Sunday: 6/5-PST452 Electrical Properties of Polymer
Monday: 7/5-PST454 Polymer Composite
Thursday: 10/5-PST451 Mechanical Properties of Polymer

then baru merdeka...wawa..tensen la cenggini..tolong mak!!!tolong...sob2..

BACE LAGI...

arini yang penuh ngan kebosanan!!!!

arini??
agak bosan la...bangun tido kul 10 td..bgn lambat sket la,tp rasenyer lagi awal la dari b4 ni..hahaha..bgn jek bsuh muke trus kemas umah..kemas stor..sapu sampah...potong rumput..sumer ah..da peluh2 baru la g mandi..hehehe..skg umah da bersih..bdn pon da wangi..perut pon da kenyang...tp pe nak wt arini?nak study ke??mlsnyer..plan nk tgk wayang...tp xder member plak..cam psyco jerk tgk sowang2..duit pon da kering..igt nak study gak la jap g..men2 tenet jap..online pon cam da xtaw nak wtpe..xtaw la..men fs pon da bosan..so men blog plak..tak taw nak cer pe..xder pe yang nak di story kan..ehehee...emm..nak cer psl sowg gal la...tp hope xder org bacer ni..kalo x,tebal muke aku..haha...

alkisahnyer..der la sowg gal ni..aku kenal die pon dr sowg kawan gak..ekceli xpenah jumpe die...xpnh nampak la senang citer..tp da tgk la gambar die kat fs..lawa org nyer..baik cam ala2 ustazah..der la ayat2 sket..tp agak ssh la ble dok bkenalan via fs..die pon jrg2 online..cam nak further relationship agak susah..xder modal da aku nk wt cane..stat sem dpn pon cm ssh jek nk jumper die..nape??xleh gitaw la..hehe... tp aku garap der pluang la pasni..doakan la yek?wawa...

sbnarnyer cam ssh da ati ni nk tlibat dlm komitmen cam gini..mls nak pk luv..mls nak pk pompuan..aku tgk kwn2 aku lek je single...sempoi jek..aku pon rs cam2..cam besh je leh kua ngan sape2..cume xleh la nak mnje2 cam mase der gf dulu..tp xkisah la..aku ok je..hope ari2 pasni lebih baik dr ari2 lepas...

caiyok afif-san..gambatte kudasai..wawawa....

BACE LAGI...

my pic...peace!!

BACE LAGI...

minggu neh wt aku sakit otak..wawa!!

haha...1 minggu sblum stdy week..sumer dak itm msti taw betape seksanyer minggu 2...mane x nyer..minggu ni penuh ngan exam n kene submit repot...miggu ni stat ari isnin leh thn lagi..lek jer..kool..stat rabu khmis n lastly jumaat..arini ler 2..3 test aku kene amek pagi td...wawa..xsempat aku nak bkk buku..last2 pakat2 bukak note..jahat tol..penat la..da la tensen repot xsiap..byk jer prob..alhamdulillah sumer pon da setel..huhu...pe y aku nak cer sbenarnyer?ntah la..hehe...mggu depan stat stdy week..tp aku lek je..cam nak main ftsal la..tp xtaw biler lagi..cr member mane taw der yan nk join aku..huuu...stat mggu depan baru la nk struggle sket...exam juz around a corner..hope aku dpt stdy smgt..rs xbesh pon der gak sem ni..ble nak final jek aku rs sedey..huhu..taw nape??xnak bitaw la..citer ni sedey..kuang2..da la..ntah pape pek aku ngarut..nak tgk brita plak..lalalalala~

BACE LAGI...

tibe2 aku muncul balik!!!!!

salam...
sgt lame aku xposting kat blog rasmi aku nih...
xder sape nak bacer pon..so aku pon malas..hoho..tp mlm ni tibe2 aku nak posting ntuk citer sumer yang da jd slama lbih kurang 4 bulan aku xwt posting...aku xtaw la nape aku lame xnulih...mby sbb bz..mby sbb boring..tp yang penting skg aku da mule bz ntuk final exam aku...wlau cane pon..byk bende da jd n ajar aku byk bende dlm idup ni...

first thing yang da jd n xkan aku dpt lupe dlm idup aku...pemergian kawan baik aku...arwah syamilah ke Rahmatullah pd 20 Januari thn ni..mby sbb ni aku xtulis blog lagi...aku sgt rindukan die..ble time nak exam camni dulu..die la satu2 yang teman aku..blaja same aku..g mane2 pon bsame..pe je y xwt same..hmm..sume da jd...die da pegi tggalkan aku n kwn2 akibat eksiden y sgt2 teruk..sgt2 tragis..aku smpat tgk die wt kali terakhir kat bilik mayat hospital klang...hmmm..doakan die bhagia kat sana...smoga Allah ampunkan sumer dosa arwah...

pas2 aku mule jlnkan idup aku sorang...xder lagi arwah milo..n mase 2 la mcm2 da jd...aku mule rpt ngan kwn2 die bg kenangkan die..aku baik ngan sume..aku kwn ng ramai orang...aku men ftsal..n skg aku da ade team ntuk main salu...aku suke berkawan..leh wt aku release tensen..leh pnuhkan mase lapang aku....

tp cane pon..msti der org yang xpnh puas ati ngan kebahagiaan org len...bese la..manusia..mmg sifat busuk ati 2 ade pd anak2 Adam...aku byk saba ngan byk benda...wpn kdg2 tkeluar dr batasan kesabaran..tp aku rs aku ckup kuat da ntuk hadapi sume...skg sume mule bkurang..prob mule banyak setel n aku da mule tenang semula..syukur...

skg aku harap aku leh fkus ngan sumer komitmen aku...no gal at diz time..tp aku harap org yang aku simpan prasaan ni brada dlm keadaan baik2 je...aku harap aku dpt die..die budak baik..tp aku baru jek kenal die..hope leh jd...more than fren...hehe..malu nak ckp coz bnde lum jd...so saba2 jela yek afif??hahahaaha....

aku hrp aku dpt kuatkan ati aku..ntuk truskan idup yang pnuh duri ni...kdg2 sume pon kiter xleh cayer sgt..tp 2la harapan aku..smoga kwn2 aku akn jd da true fren...yang akn ada kat aku susah sng..aku suke tlg org...n aku xharap kwn2 aku akn tlg aku..aku cume nak kwn2 aku hrgai aku n support aku all da time....

rs ni jek nak citer..aku try nak posting sume yang jd pasni..hope aku dberi kesempatan ntuk sume bende 2....kalo umo xpanjang skali pon...aku hrp aku dpt kongsi sket prasaan aku wt sape yang sudi bace....wassalam...

AFIF-SAN

BACE LAGI...

ngeeeeeee.....

ola..aku datang lagi..huhu..arini nak citer pe ek??xder pe yang menarik sangat pon..aku ptot reg kat faculty aarini,tp ntah nape,aku malas lak,g fac pon bkn der pe2,xder pe yang besh nak wat cuci mate..huhu..sok je kot kalo aku der mase..kalo aku sng2 la..sok maybe nak g tgk wayang kot..arini mlm td g cinema skalik full plak kan citer night at the museum kan...cheh!!bazir minyak motor aku jek..aku cam banyak plan nih,tp camne nak stat ek??pasni kat fac musti aku jumpe dier blk..nape??hehe..psyco x ayat aku 2?xder la kot,aku bkn nak feeling2 pon..bia la..let by gone be by gone kan..sumer da jd kenangan terindah sampson kater..haha..aku cam nak try my new life..nak stat semula..huhu.. xnak pe2 yang lame..huu.....

BACE LAGI...

slamat ari raye aji n eppy nuyer...

hola..
lame sangat xnulih kat blog ni..maklum la,baru je balik dari kg kan..hmm..time ni rasenyer xlewat kot nak wish selamat ari raye aidiladha n slamat la menyambut tahun baru 2007 ,bkn ntuk korang,tp ntuk aku..al-maklum la..blog ni aku type bkn der org nak bace.. aku type pnjg2 pon aku gak yang bace..hahaha...hmm..xder la citer besh yang aku dpt blk dr kg...hari2 aku sume cam bese je...blk ptg sblm raye..then mlm layan takbir raya sepam...pg raya kne gegar awal kat mak,mandi2 n g msjid la smyg raye...korban??aku xtlg pon..hehe..juz tgk2 tang jauh je..mane aku pandai sume 2..nak ptong lembu..huhu..then ptg2 sket trus lepak umah b4 g tahlil kat umah wan aku..rmai gak sedare mare dtg..tp cam bese je..aku mls nak layan sgt..abes je mkn2...trus blah siap2 nak g men takraw...bosan seh,xder aktiviti yang memberangsangkan langsung...hmm..nuyer?? lg plak..aku ngan banggenyer xigt lgsung nuyer..sdr2 da lepas je..haha..ntah pe2..xder smgt lgsg la nuyer..hampeh jer de la..ni da sampai da aku kat shah alam..see..camne pantas aku sampai sini,padahal ptotnyer jumaat aku bru blk shah alam..haha..2 tandenyer aku mmg tgh boring tahap cipan..aku pon blk la..bjet leh njoy2 la..tp ntah la..mane aku xder pon member skunk ni..sumer pon lum blk..nak men futsal la..lame sungguh xmen..pas injured lum ade lg aku sepak bola nih..hmm..geram..argh..!!! aku bajet cam nak jalani hidop sihat jerk pasni..huhu..k la..sakit bontot aku da..nak g tido..lewat sgt da ni..huhu..tatatata...

BACE LAGI...